Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Данас ми обрачунали по 27 дин прву туру остаје ми још 8кј да покосим чим се просуши. Али нешто ми се чини да ће то тешко ићи са природним сушењем.

Evo ja se baš interesujem za udruživanje, nisam još ništa pričao o tome sa ljudima, ali ono što ne mogu dokučiti jeste kako se zapravo udružiti sa nekim ? Ja imam toliki obim proizvodnje, ti možda veći, možda manji, kako se udružiti na osnovu toga, ne možemo pola pola.
Ja imam ovakvo razmišljanje o agrotehnici, ti totalno drukčije. Kako naći kompromis ?
Ja bih bacio ovoliko ovog gnojiva, ti bi toliko tog gnojiva.
Meni je prioritet kupovine jedno, tebi nešto sasvim drugo, npr. ja bih da kupimo moderniju prskalicu, ti bi da kupimo traktor.
Da li se uopće možemo udružiti da dijelimo financije, ili to udruženje spada na zajedničku obradu i ostale operacije u poljoprivredi ? U tom slučaju, ako i imamo slične proizvodne površine, kome se ide prvo sijati, kome se ide prvo vršiti ? Ukoliko npr. ja obrađujem manje zemlje od kolege sa kojim se udružujem, kako da nadoknadim to što sam ja u prosjeku uradio i svoje i dio njegovog, a on samo dio svojeg ?
Volio bih ako mi netko može pojasniti princip udruživanja

Isprike za :off_topic:
Удружење једино функционише само када све стране имају интерес и све стране имају страх да направе проблем или грешку,тј да се све стриктно кажњава.И генерално проблем је што ниједно удружење на Балкану не ради оно што му је посао,и људи немају прави пример како то треба да изгледа.

Ja sam merio vlagu kukuruzu juce u momentu kada nije padala kisa i vlaga je bila izmedju 14 i 15%. Nece biti problem vlage kukuruza vec ce biti problem fizicki uci u njivu, palo je kise bas mnogo i jos uvek pada.

Удружење једино функционише само када све стране имају интерес и све стране имају страх да направе проблем или грешку,тј да се све стриктно кажњава.И генерално проблем је што ниједно удружење на Балкану не ради оно што му је посао,и људи немају прави пример како то треба да изгледа.
Meni se cini da bi kod nas za neko udruzenje bilo najbolje napraviti precizan statut , ali to je manje bitno . Nego da se glasanjem izabere glavni lik na neki period , i da se pusti da on odlucuje sve i nema pogovora . U suprotnom to bi bila samo galama i pametovanje jedno kratko vrijeme i onda raspad .

U madjarskoj je otkup 30 din ako sam dobro čuo a za berzu nisam siguran radi li uopšte, znam da su imali nekakav prekid poslovanja ranije preko berze.

8geJ89n.jpg

Kiraj ovo oko analize labarotorije zahtevaju robne rezerve i tako piše na njihovom sajtu. Pitao sam skladištara i rekli da to mora tako jer ovi zahtevaju. Jedne sam godine išao u robne rezrve (baš su mi blizu posla) da vidim oko isplate pšenice kad će da bude i pitao ih u vezi ove teme i dobio odgovor da tako mora. Mislim ni da oni nemaju pojma šta rade. Kao i svuda.

Ako oni uzimaju za 29 din ovi otkupljivaci ce morati par dinara preko toga...tako je bar bilo zadnjih 10 godina.Znacajna informacija ako je tacno.Da li je to provereno?

Ja sam primetio da je bas "obruto"... t.j. svi laju da je 29 za robne rezerve, pa otkupljuju za 1-2-3 din manje, pa izgovor je: "toliko samo drzava placa, sto nisi njima prodao... mi placamo toliko... trebamo i mi da zaradimo..." itd.

Nisi me svatio... Kukuruz bude 18 kod otkupljivača ranijih godina, robne ponude 21 din svi se razlete gde, kako prodati robnim rezervama. Posle 30 dana cena kod otkupljivača ode na 23-24.Posle kritikuju robne što nisu otkupili planirano. Evo unazad godinama ista priča.
Ne govorim ja za momenat prodaje već šta se može očekivati npr do decembra

Ja resio da ne bacam osnovno, ostace mi 10.000e. Pa neka odu posle na azot. Odmah stedim i na regulator rasta :D

Edit: promasio sam temu, trebalo je u ceni djubriva.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh