Dolovac
Član
Propasces kao i svi sto su kukali da ce da propadnu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Off topic, Dolovac kako si prošao sa prinosom?Propasces kao i svi sto su kukali da ce da propadnu
Ja sam medj one sto nisu kukali 30 meteri sa 12vlage,pionir 0217 na 21cm sa 250kg djubriva i dve prihrane preko lista spram ocekivanog malo,kako imaju drugi zadovoljan.Da nebude sve off topic kukuruz i dalje 26,19 dinOff topic, Dolovac kako si prošao sa prinosom?
Удружење једино функционише само када све стране имају интерес и све стране имају страх да направе проблем или грешку,тј да се све стриктно кажњава.И генерално проблем је што ниједно удружење на Балкану не ради оно што му је посао,и људи немају прави пример како то треба да изгледа.Evo ja se baš interesujem za udruživanje, nisam još ništa pričao o tome sa ljudima, ali ono što ne mogu dokučiti jeste kako se zapravo udružiti sa nekim ? Ja imam toliki obim proizvodnje, ti možda veći, možda manji, kako se udružiti na osnovu toga, ne možemo pola pola.
Ja imam ovakvo razmišljanje o agrotehnici, ti totalno drukčije. Kako naći kompromis ?
Ja bih bacio ovoliko ovog gnojiva, ti bi toliko tog gnojiva.
Meni je prioritet kupovine jedno, tebi nešto sasvim drugo, npr. ja bih da kupimo moderniju prskalicu, ti bi da kupimo traktor.
Da li se uopće možemo udružiti da dijelimo financije, ili to udruženje spada na zajedničku obradu i ostale operacije u poljoprivredi ? U tom slučaju, ako i imamo slične proizvodne površine, kome se ide prvo sijati, kome se ide prvo vršiti ? Ukoliko npr. ja obrađujem manje zemlje od kolege sa kojim se udružujem, kako da nadoknadim to što sam ja u prosjeku uradio i svoje i dio njegovog, a on samo dio svojeg ?
Volio bih ako mi netko može pojasniti princip udruživanja
Isprike za
Meni se cini da bi kod nas za neko udruzenje bilo najbolje napraviti precizan statut , ali to je manje bitno . Nego da se glasanjem izabere glavni lik na neki period , i da se pusti da on odlucuje sve i nema pogovora . U suprotnom to bi bila samo galama i pametovanje jedno kratko vrijeme i onda raspad .Удружење једино функционише само када све стране имају интерес и све стране имају страх да направе проблем или грешку,тј да се све стриктно кажњава.И генерално проблем је што ниједно удружење на Балкану не ради оно што му је посао,и људи немају прави пример како то треба да изгледа.
Ako oni uzimaju za 29 din ovi otkupljivaci ce morati par dinara preko toga...tako je bar bilo zadnjih 10 godina.Znacajna informacija ako je tacno.Da li je to provereno?