Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Juce svracao u dve poljo apoteke u Jagodini,jedna Gebijeva druga od De-heusa,u obe kukuruz na dzak od 40 kg 1400 din ili 35 din PO kilogramu..
A kod Zice u otkupu na veliko 24 din ....
Videcemoo kuda ovo sve vodi ,izgleda da trgovci i preprodavci uvek najbolje prodju kao i uvek ...

Juce svracao u dve poljo apoteke u Jagodini,jedna Gebijeva druga od De-heusa,u obe kukuruz na dzak od 40 kg 1400 din ili 35 din PO kilogramu..
A kod Zice u otkupu na veliko 24 din ....
Videcemoo kuda ovo sve vodi ,izgleda da trgovci i preprodavci uvek najbolje prodju kao i uvek ...
Kukuruz 30 din u nabavci za apoteke.Nema po 24 "ni kod babe".
Sad traze nakupci 31 dinar.
Kod nas ponudi neko od "proizvodjaca" ali je to sitno.Sitna je i prodaja.
Uvek je bilo otkup Vojvodina-apoteke juzno od Save i Dunava oko +6-7 din razlike.
To je neki paritet zadnjih 5-6 godine
2-3 din nakupci,2-3 din trgovci po kg.
Tako je kako je....

U De heus placali 27 pre 2 nedelje. Sada rade vagu, mere kod Dzibre i kao samo hitan otkup. Ali videh juce Zicine kamione cekaju za istovar. Ne znam sta voze.
Zvao prijatelju ja danas De HEUS u Cupriji,juce pustili vagu u rad ,Cena kazu mi 27 din po kg,I primaju samo do 15 posto vlage I da nema onih buba,gagrice itd
Rekli mi da donesem uzorak na analizu...

Je l' ima Neko informacije kakva je situacuja na berzama juce I danas sa cenom kukuruza??
Agroservis dok je bila u paduu Cena svaki Dan izbacivao tabelu sa cenama,sada Evo kada je krenula da skace cena vec dva Dana NE izlazi sa cenom na berzama...

Videćemo od nedelje,nadam se da će se bar vratiti na cenu od pre dve nedelje pa da okrunim i završim za ovu godinu...

Na Produktoj berzi stanje nije osvežavano od 3. juna. Čini mi se da neko drži cenu dole.

Nazad
Vrh