Zar nije logičnije da se bune zbog loše cene svinja i prekomernog uvoza?Morace veoma brzo.Mislis da ce stocari da cute sto je kukuruz 26-27 dinara,sojina sacma 85+ dinara.
Po meni ovo je par sedmica lov u mutnom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar nije logičnije da se bune zbog loše cene svinja i prekomernog uvoza?Morace veoma brzo.Mislis da ce stocari da cute sto je kukuruz 26-27 dinara,sojina sacma 85+ dinara.
E to i jeste glavni problem.Em slabo plaćaju em im farma služi ko zna .....Moj veterinar radi kod Ćorića i to je kaže haos.Ne mogu da se pokupe.Gazdarica se bahati.Ne ceni one što rade nego dupelisce i dangube a dobri radnici napuštaju.Jedan primer samo.Jedan se napio i nije nahranio kravekako treba a u pitanju je gubitak od oko 500-600 litara mleka manje.To je samo jedan od bisera.Radice ljudi samo da je plata dobra. Nije ni rad na farmi sto je nekad bio.
Jel to na dugme radi samo u holivudskim filmovima ili i u stvarnosti.Dosta je to sve sad automatizovano, 3-4 coveka odrzava farmu od 300-400 muznih krava bez problema kad postoji sva moderna tehnika. Znam za primer iz okoline Kragujevca, sasvim solidno to funkcionise.
Ma sve to ide ko po traci, stoka se navikne ide sama na muzu kad je vreme, pojalice naravno stalno dostupne, jedno polaganje hrane traje ukupno 30ak minuta sa onim masinama i to sve jedan covek uradi. Mnogo se promenilo i u stvarnosti, nije samo na filmu..Jel to na dugme radi samo u holivudskim filmovima ili i u stvarnosti.
Ne bih se složio sa tobom alii ne bih u neku veliku diskusiju da ulazim.Ako u to 4-oro ulaze i gazda i gazdarica.Pomušće 500 krava,izđubriti,nahraniti,napojiti telad...Moraš imati nadzor 24 sata.To mu dođe 1 u smeni.I to sve 2x dnevno.Za teljenje ti treba 3 čoveka.Dosta je to sve sad automatizovano, 3-4 coveka odrzava farmu od 300-400 muznih krava bez problema kad postoji sva moderna tehnika. Znam za primer iz okoline Kragujevca, sasvim solidno to funkcionise.
Zar stočari nisu dobili državnu zemlju po pravu prečeg zakupa? Gde su im soja i kukuruz sa zemlje koju su zakupili po povlašćenim uslovima neki i na 30 godina.Morace veoma brzo.Mislis da ce stocari da cute sto je kukuruz 26-27 dinara,sojina sacma 85+ dinara.
Druze to je samo u vojvodini,ostatak Srbije nema to povlasticu jel nema drzavne zemlje.Zar stočari nisu dobili državnu zemlju po pravu prečeg zakupa? Gde su im soja i kukuruz sa zemlje koju su zakupili po povlašćenim uslovima neki i na 30 godina.
Ali je zato zakup po ha 50e.Druze to je samo u vojvodini,ostatak Srbije nema to povlasticu jel nema drzavne zemlje.
Nije svugde ni u Vojvodini,veliki broj stočara nema tu povlasticu.Druze to je samo u vojvodini,ostatak Srbije nema to povlasticu jel nema drzavne zemlje.
Ali su zato njive od 20-30-50-60 ari i plus brdo i prilicno nepravilnog oblika, sto znatno otezava obradu, cenama repromaterijala je Vojvodina u prednosti jer rade vece povrsine dobijaju se bolje cene, mocunost biranja na mnogo vise mesta gde uzeti repromaterijal.Ali je zato zakup po ha 50e.