Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
kako je danasnji dan prosao na trzistu ?
je li ko danas trgovao?

To sto se granice zatvaraju nema veze sa robom, pa ove cene su ugovorene za neke isporuke u decembru. Nije to bas tako, ali da u su se veliki preracunali izgleda da jesu ili su pak morali da bi se napravilo mesta u silosima za nov rod. Tako da ja mislim da cena nece mnogo dole, jer se oko 18 din+pdv vrti 3meseca unazad i duze. Samo su trgovci pokusali da se spasu tako sto pred zetvu i malo ranije nudili nisku cenu(jer su oni za nisku cenu robu prodali) i plasili nas bice robe bice niska cena. Ko se upecao upecao se ili je morao.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ugovara se za novembar i decembar isporuke tako da od zatvaranja granica samo ce ljudi imat stete, roba i trgovina nikakve razlike nece biti.
Po logici stvari kako na terenu deluje ovaj rod sav ce otici po dobrim cenama.

Nesto mi sumnjiv taj pad cene s obzirom da se trenutno zbog vremeba ne kosi a ovi sto imaju na legeru verovatno cekaju jos koji dinar,tako da mislim da su malo oborili cenu da bi ovi sto imaju na lageru poceli da prodavaju zbog straha da ne izgube

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Dali neko zna šta se ovo dešava, u pomoravlju trenutno ili nema cene ili kod pojedinih 14 dinara.? Ima li ovo više nekog smisla! Kažu svi su otkupljivači puni. Jeste da kod nas rodilo kao nikad, ali nema smisla baš ovoliko ubijati jadnog seljaka.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh