Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 200 € po toni ??

  • Da

    Glasovi: 125 55,8%
  • Ne

    Glasovi: 99 44,2%

  • Ukupno glasača
    224

coci064

Član
Učlanjen(a)
13 Nov 2013
Poruka
5.448
Lokacija
kikinda
Danas ponuda za terminsku15.5 zajedno sa pdv. Po njihovim recima ako padne kisa za vikend od nedelje cena ide dole.Navodno to je poruka od velikih otkupljivaca.
 

coci064

Član
Učlanjen(a)
13 Nov 2013
Poruka
5.448
Lokacija
kikinda
Bilo je evidentno da ce psenice biti manje zbog mnogih okolnosti, ali su to vesto krili i obmanjivali nas laznim podacima. Kukuruz izgleda solidno i obecava. Bar u nasem ataru.
 

Zoran0230

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
1 Jan 2010
Poruka
7.836
Lokacija
Kikinda
Ima mesta gde je počeo dobro da podgoreva tako da ako nas omaši kiša karte će se drugačije rasporediti.
 

MIRBAN

Član
Učlanjen(a)
22 Avg 2016
Poruka
1.571
Lokacija
Obrenovac
Ako ne bude kise - danas prodje dan bez nje, onda ce se sigurno i cena menjati kako dani budu prolazili. Sve ce da zasusi i eto min prinosa. Ja se i dalje nadam da ce je biti ali ..... Sve ono sto je padalo od kraja aprila do pocetka jula je vec dosta potroseno. Zato ajde neka nam svima padne jedna dobra kisurina.
 
https://www.raiffeisen.com/markt/telegramm/produkt/euronext/mais/index.html У Де је закључно са данашњим даном ова цијена,а ко је имао прилику да прође кроз Де у задњих месец дана,поготово део уз холандију видео је у каквом им је стању кукуруз,сврнут и никакав.Већ пишу да подбацује увелико и о јакој цијени.Репа им је болесна готово сва,имам пар слика од колеге па ћу пробати да поставим.
 

MIRBAN

Član
Učlanjen(a)
22 Avg 2016
Poruka
1.571
Lokacija
Obrenovac
Pa i kod nas ce se uvrnuti i podbaciti ako danas i u naredna tri dana ne padne kisa. Evo Svetog Ilije za koji dan a stari kazu da mu on sece glavu. Daj Boze da je bude i u vecoj kolicini a ne samo da pokupi prasinu.
 

sasacre

Član
Učlanjen(a)
23 Feb 2017
Poruka
66
Lokacija
Pančevo
Pala kisa za vikend i pala i cena. Od juce 17din sa pdv 8% lager i 16,70 prirodno suv iz cardaka. To je izgleda to za proslogodisnji.... kome jos ostalo.
 

Arkadije

Član
Učlanjen(a)
11 Jul 2010
Poruka
2.970
Lokacija
Neuzina
Iz cardaka vise se ni ne moze cuvati,sad zadnji kad smo krunili bilo ziska,i ne samo kod mene ,nego pola otkupnog mesta zatrpano prikolicama ,sve moralo da se tretira tabletama i pokrije najlonom,stajalo tako 3-4 dana.A i gde ces vise da se cuva,jos malo pa godinu dana kako stoji po kotarkama...
 

Rajko75

Član
Učlanjen(a)
9 Jan 2011
Poruka
396
Lokacija
Novi Sad
Dok je sva roba nekad bila u nasim cardacima dotle je i bila dobra cena na leto a sada su kolicine kucnih lagera zabemarljive i kad im sve predamo na jesen stvarno nemaju nikakvog razloga da dizu cenu zbog tih gotovo zanemarljivih kolicina i dokle god ne bude vise robe opet k9d nas kuci do tada nema matematike u poljoprivredi cak ni za ove pojedine koji cuvaju u svojim manjim skladistima a kamoli za nas koji im predamo u jesen sve do zadnjeg zrna i kao drzimo na lageru nadajuci se realnoj ceni
 

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
6.724
Lokacija
Srbobran
Daleko veći problem je što tu robu nema ko da jede. Da je stočni fond takav pa da se značajan deo kukuruza potroši kod nas onda bi bilo i cene na leto...
 

MIRBAN

Član
Učlanjen(a)
22 Avg 2016
Poruka
1.571
Lokacija
Obrenovac
Dukej sve si u pravu. Kad bi bio veci stocni fond onda bi cena bila dobra. Ajde da se nadamo da ce sad kad ovi pocnu da izvoze sv meso za kinu i gov za tursku da ce i taj fond da se poveca. Treba samo videti kako to ide sa otkupom i ima li tu neke matematike. Ako je ima i ja bih mogao popuniti neke obore pa neka oni pojedu to sto proizvedem. A i onda ne bih sejao psenicu vec jecam. Ako nesto pretekne onda ce to ici u prodaju.
 
Vrh