Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
zorancile je napisao(la):
Uvek sam slušao da od 100kg klipova ima 60kg zrna. :sta:
Verovatno ZP, i NS. Pioneer ima vise, eto i Toshiba potvrdjuje...
Ako je 1000 din 100 kg, po mojoj racunici-cena vlaznog zrna je 11,7 dinara.
Evo, imam samo tablicu, koju je clan Kiraj postavio....sa 25% vlage, dobija se 71,65% kukuruza...
Uzecu i cenu od 18 dinara za JUS-koju su neki clanovi napisali danas...
...dobijamo cenu od 12,89 dinara za kg kukuruza.
Pa dobrooo....posle ovog racunanja, i nije neka razlika. U prvi mah mi izgledalo jako jeftino :ppozdrav:

E da vam kazem, nisu ni kocanjke iste :nono: ZP b74 ima kocanjku k'o pesak tesku! A i kad je lozim bolje greje! To je zemunski beli kukuruz. Tako da recimo pioneer ima najlaksu od kojih sam ja merio :D

toshiba je napisao(la):
E da vam kazem, nisu ni kocanjke iste :nono: ZP b74 ima kocanjku k'o pesak tesku! A i kad je lozim bolje greje! To je zemunski beli kukuruz. Tako da recimo pioneer ima najlaksu od kojih sam ja merio :D
Tako je.A i one DEKALBOVE kocanke nisu nista bolje.Planu brzo kao petarde.Uverili smo se kad sam ih doneo na Letenku za rostilj. :haha: :haha: :cao:
@MATIC-potvrdjuj..... :haha:

Pa moze i @NA-to su bili glavni kuvari na Letenci i lozaci vatre!Sa mojim....DEKALBOVIM cokanjicama(kocankama)..... :haha: :haha: :haha: :haha: izvinjavamo se za :off_topic:

Zato kad sam ja nalozio domacinske ZP ko ruka,kad se razgori moz okrenuti neko manje prase od par cokanja :haha: :haha:

Ako i ovde kod mene bude 1000din bice parica za studenta,jer nam obicno ne stane sve u cardak bude 2-3 prikolice da se proda. :D

Šta se dešava sa cenom kukuruza u zrnu? Čuo sam da se čeka da Viktorija grupa napravi novu tabelu sušenja, pa će onda i cenu objaviti. Pre neki dan su poslali neku tabelu, ali je povučena jer nisu zadovoljni (niko nezna da mi kaže ko nije zadovoljan, proizvodjači ili otkupljivači).

Od nedelje će veliki objaviti cenu.
Troškovi sušenja su izgleda kod svih isti.Ovo je od Banat seme Zrenjanin.Istao je kao i kod Viktorije.

Sumnjivo mi je što Viktorija još nije objavila cenu...
Danas sam čuo neku cenu, od čoveka koji je zvao Ćirića iz Sakula, kaže 14 din sa 14% vlage. :sta:

zorancile je napisao(la):
Sumnjivo mi je što Viktorija još nije objavila cenu...
Danas sam čuo neku cenu, od čoveka koji je zvao Ćirića iz Sakula, kaže 14 din sa 14% vlage. :sta:

Ja sam ga pitao koliko bi platio za kukuruz sa vlagom od 24 % on veli 13 din :sta: da li da dam nisam pametan :udri:
Post je spojen: [time]1285956755[/time]

Jedan poznanik je juče prodao jednu količinu po 15 dinara sa pdv-om na bazi 14 % vlage.

Nazad
Vrh