Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Tih 20din je verovatno dzakiran i utovaren u kamion pa je sve u toj ceni. Kada platis dzakove, dzakiranje i utovar, bolje je dati po 18.5 na silosu i gotovo.

Ne nije dzakiran,rifuz uradjen. U dzakove ga ne bi pakovao ni za 5 dinara vise. Ovaj je trgovac,kupuje na kamion 10-15t i nosi dole na jug srbije,pa ga preprodaje ako sam dobro razumeo.

Ako stigne do 20 dinara onda se lomim da krunim jer avgust mesec je kraj posle se ima samo stete.

U ponedeljak bio na stočnoj pijaci u Bijeljini i kukuruz je krenuo sa 47KM po 100kg i završio po 45KM/100kg, računajte da je 1EUR = 1,95KM. Uvrećan i uglavnom na malo, bilo je i par kamiona koji su uzimali po više tona po 45KM.

Nije baš najjasnije zašto nekupe na berzi, ali se i kod mene pominje cena 20 na šleper.
Moguće da ono sa berze nije baš po toj ceni, ili je transport u pitanju.

Moji ambari cekaju sledecu godinu najverovatnije...ovo sto napabiramo sad u jesen bice za stoku a ono ceka to bolje vreme sto najavljiva Vodja..mozda to bude sledece godine ;)

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Meni jedan u selu iskuka jednu tonu u klipu po 18 din. Mesec dana me proganja, nema za stoku, Zao mi ga bilo...Inace cena u zrnu galopirajuce skace...Od 23 of pte neki Dan pa se cak i 28 din spominje. To je na malo od par tona za stoku, pa kako ko koga...Imam jos jedan vagon, Ali usevi u jadnom stanju, tako da...

Kako neko gore napisa ja sam sve blize odluci da kukuruz koji mi je preostao prenesem u naredni ciklus.Videcemo posle septembra sta i kako.Trazice ga alava gamad samo tako

uzmi od nekoga prskalicu onu motornu sto moze da produva cardak i uzmi neku spekciju i oprskaj i miran si. Samo dogodine nemoj da cekas jul.

Da li nece mnogo da izgubi na kilazi ako se bude susio u ambaru svo to vreme,nije mali period?

Kako?
Ja sam usao u cardak i odgore rucnom prskalicom isprskao actelikom. U cardaku je promaja tako da gasna faza ne znam sta je mogla da odradi, a preparat su dobili samo klipovi na povrsini. Nemam druge mogucnosti za bolju primenu sredstva (ledjne atomizere i sl.). Pored toga pristupacna mi je samo jedna strana cardaka jer je na brazdi a komsije sa te druge strane ne zive vise tu.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh