Burlat je bogami jako upitan što se toga tiče, bukvalno kako koje stablo. Ja kod kuće imam 20ak komada stara baš 5 ili možda i 6 godina, na pojedinim stablima burlata je bilo bukvalno 10 cvetova i možda i nula plodova kasnije, dok je na nekima bilo baš tih 2 kile ... i to možda. Sa druge strane, šarene koje su u toj grupaciji od 20ak, isto znači sve orezivano i prskano su krenule već 2 godine da daju rod, evo ove godine sa svakog stabla 4-5 kila, bukvalno budu sve načičkani grozdovi da ne veruješ, a rastu isto bujno kao ove što roda nemaju.
Imam i 8 komada starih 10 godina. Jedno stablo izbacilo 50ak kila, jedno ni 2 kile i raste u nebo jer nikako da rodi, bilo je cveta dosta manje nego ovo od 50 kila, ali baš da bude 2 kile samo nisam očekivao, bilo je u poređenju sa tom boljom recimo za 30-40 kila, jedna je 5a u prvom redu a druga je treća u drugom, međusobni razmak nema ni 15 metara.
Imam i 8 komada starih 10 godina. Jedno stablo izbacilo 50ak kila, jedno ni 2 kile i raste u nebo jer nikako da rodi, bilo je cveta dosta manje nego ovo od 50 kila, ali baš da bude 2 kile samo nisam očekivao, bilo je u poređenju sa tom boljom recimo za 30-40 kila, jedna je 5a u prvom redu a druga je treća u drugom, međusobni razmak nema ni 15 metara.