mealy
Član
sad geldam i zbuniste me, ovde tema tresnja, a vi pricate o kajsiji, a u temi kajsija se prica nesto drugo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako bi se uporedio tresnjar sa veoma ostrom rezidbom kao sto sam vidjao da rade proizvodjaci u tresnjarskim krajevima i kolicina koju ce da da tako prebrijan mislim da ce onda sljivar na istoj povrsini doneti veci novac od tresnjara a donece sigurno i cak tako za obrijan tresnjar nije iskljuceno da prilikom dobrog oprasivanja kao 2018 ne bude sitan plod, a te godine je bilo sitno na svim podlogama. Drugo i tako osisan tresnjar moze usled loseg oprasivanja da ostane redak pa se onda covek pita a sto sam toliko orezao ili a sto sam DZABE bacao djubreHvala na kratkom odgovoru..nije mnogo pomoglo,ali nema veze.
Jesu godine raznolike po padavinama,suši i sl.,ali opšti princip treba da postoji.Pet godina proučavam temu gajenja trešanja,nešto sam i naučio,ali više iz iskustva i ispravljanja grešaka..nego od stručnjaka sa foruma ili youtube.Možda namerno neko ne želi da odaje tajne zanata..to orezivanje nije toliko komplikovano ako znaš osnovnu morfologiju biljke..ostalo je samo snaga i vreme..Ali ako već ima ovih foruma i grupa na Fejsu logično je da nešto korisno i naučimo,a ne samo razmena šala i pošalica.Evo odgovora jednog stručnjaka na isto moje pitanje na grupi Trešnje i trešnjari :"kratim mladjare a ovo je kompletno rezanje sada" I sad budi pametan..krati sada..na koliko ? u proleće ne krati više ,jer zimus neće rasti ?Ako je sada kompletno rezanje,znači nema zimske rezidbe..nema letnje rezidbe do polovine juna..ovo je neka "jesenja rezidba" jedna i jedina u toku godine ?
Pozdrav članovima foruma
Tresnja je mnogo lepo radila zadnjih 15 -20 godina bilo je bajkovito i daj boze da gresim ali mi se cini da krece cirkus ogromne povrsine su nasadjene cena je drasticno pala a cene radne snage su otisle u nebesa cak je i veliki problem za radnu snagu videcemo sta ce biti ALI MISLIM DA JE HOROR NA POMOLUOd posadjenih 120 u Februaru ,izbrojah 39 as zamenu u novembru.
Uh, ne bi znao koja je, na putu do moje njive je nasao, od komsije je...Ali i moje sve su krenule, iako su mlade, tek druga godina, i one su isto krenule jos tad pocetkom januara...Moja se nije pomakla , koja je to sorta ?
HvalaVreteno i neki stubic pored nje, obavezno zalivanje.