Traktorske prikolice za prevoz bala u vecem broju!!

Kada staviš duple točkove biće stabilnije ,manje će da ljulja

Poslednja izmena:
539 ce da je vuce,po ravnici nebi trebalo da ima problema,u Francuskoj je vukao neki same 40ks

aa mozel ona u strane tjj ja sam cuo samo po ravnici da moze da kupi bale aa extra je stvar gledo sam ima izlaz 8 metara ii pomjeras na istovaru gdje hoce moze jedan radnik da radi samo na tavanu slagati

@vladj i koliko te kostala ova prikolica sada kad je zavrsena?
Meni bi jedna ovakva vrsila dobar posao:ppozdrav:

Sasija je kupljena gotova, tj izvarena ruda,izvarena osovinoa + gume, okretna ruda za 480 eura (imas slike na predhodnim stranama). Cevi za konstrukciju 70x50, i 40x30, nekoliko kg elektroda, daske, oko 200 kom srafova za vezivanje sa navrtkama i podloskama, antirost, osnaovna farba, zavrsna farba... oko 400 eura. Zivci, pomocnik to je kostalo gajbu piva. Sa duplim tockovima ce izaci oko 1000 eura. Mozda bi se ustedelo nesto da nisam kupio gotovu sasiju, vec da sam je trazio po otpadima, osovinu... pa sve to sam vario.

Hvala druze,video sam slike i bas mi se svidja prikolica,....Imam ponudu da kupim sumsku prikolicu a bih mozda nju preradio za taj posao,inace prodaju mi je za 250e,jedino sto su gume izlizane...

Nebi puno uštedijo,ja sam 100 e platio šasiju 5,80m i 200 e osovinu sa točkovimo širina trapa je 2,60 i točkovi 22,5".Mogao sam da kupim trap sa točkovima 20" za 120 e ali sumi rekli da je problem doći do tih guma tako ako nebi platio sad platio bi posle.I dok napravim rudu vučno oko neću mnogo jeftinije proći.Jedino što imam uređaj za vazdušno kočenje na osovini koji možda neću nikad prikljućiti

Sasija je kupljena gotova, tj izvarena ruda,izvarena osovinoa + gume, okretna ruda za 480 eura (imas slike na predhodnim stranama). Cevi za konstrukciju 70x50, i 40x30, nekoliko kg elektroda, daske, oko 200 kom srafova za vezivanje sa navrtkama i podloskama, antirost, osnaovna farba, zavrsna farba... oko 400 eura. Zivci, pomocnik to je kostalo gajbu piva. Sa duplim tockovima ce izaci oko 1000 eura. Mozda bi se ustedelo nesto da nisam kupio gotovu sasiju, vec da sam je trazio po otpadima, osovinu... pa sve to sam vario.

Da ispravim gresku. Poprecne cevi u osnovi su dimenzija 80x60 mm a ne 70x50, debljina zida kao sto sam i napisao je 4 mm. Izvinjavam se na gresci.

Trebao bi da počnem da pravim prikolicu za bale šasija je 8 m,svaki predlog i komentar je dobro došao

To je bas jaka sasija.Kod nas uglavnom prave takve prikolice od sasije Tamica ili Zastave.Bude kraca,naravno.Brat je kupio bas jednu takvu,ovih dana bi trebalo da je dotera

Ima na YT snimaka u radu, istovara sve odjednom, pravi kamaru.. Lepota, nego mi se ne isplati kad ja ni u jednoj njivi nemogu da naberem 150 bale.. Sve su to sitne parcelice..
Imao sam u ponudi original BS 345 katapult za DF ali opet se mi treba veća prikolica i javlja se isti problem, sto u njivi nemogu da se okrenem sa tom kompozicijom..
Ali je od februara ove godine počela komasacija, pa nam se smesi i lepše vreme..

Mislim da će biti previše 8m+ ruda ,skratio bi jedno 50cm-do 1m

Milose ako je duzina sanduka 8m tu bi trebao ubaciti tandem osovinu, da bi smanjio opterecenje na jednoj osovini i na traktoru. Ali opet zavisi koliko je planiras tovariti.

- - - - - - - - - -

foto223.jpg

foto230.jpg

kipa-paalivaunu-laatikko.jpg

photophpxzxzxzxz.jpg

Pa sa obzirom da jedna remontovana zmajevka prikolica nemoze da se kupi za 5000evra ovo i nije velika cena kada sama ova prikolica zamenjuje dva traktora!

Nazad
Vrh