Traktorske kose

@cira92 da ima još ostavljena dva mesta dali za rezervu ili za još dva neznam sad sam u dilemi šta je u pitanju ,dali mora da se rastura cela kosa da se to prepravi da se nameste 4 noža.

Ako se samo dodaju nosaci dovoljno je skinuti donji disk, zbog lakseg pristupa.

@Vladj dali bi se kojim slucajem sudarali noževi pošto vidim da si pitao Ciru92 dali je uzubljavo kosu ponovo i dali je pameto to raditi dodavati noževe da ima 3 ili odraditi da ima 4

Zavisi od broja rupa predvidjenih za nosace i njihovog rasporeda. Ako idu 3 noza onda oni moraju formirati razmestaj nozeva Y nikako razmestaj T. Ako su na gornjem tanjiru 4 mesta za nosac (oni imaju razmestaj nozeva + ) i zelis ih popuniti onda kosa mora da se zupci da ne bi doslo ++ vec razmestaj +x. Nadam se da si me shvatio sa ovim simbolima. Najbolje bi bilo da uslikas i postavis slike da ne bi isli napamet.

Zavisi od broja rupa predvidjenih za nosace i njihovog rasporeda. Ako idu 3 noza onda oni moraju formirati razmestaj nozeva Y nikako razmestaj T. Ako su na gornjem tanjiru 4 mesta za nosac (oni imaju razmestaj nozeva + ) i zelis ih popuniti onda kosa mora da se zupci da ne bi doslo ++ vec razmestaj +x. Nadam se da si me shvatio sa ovim simbolima. Najbolje bi bilo da uslikas i postavis slike da ne bi isli napamet.
ima 4 rupe moracu da slikam razumeo za simbole i shvatam šta mi kažeš da mora da se ima raspored noževa da nebi dolazilo do sudaranja istih vec svaki za sebe mora da ima svoj slobodni put rada

@cira92 da ima još ostavljena dva mesta dali za rezervu ili za još dva neznam sad sam u dilemi šta je u pitanju ,dali mora da se rastura cela kosa da se to prepravi da se nameste 4 noža.

MA netreba rasturati nista sem donjeg diska... Ova sto sam ja radio nije imala te nosace nozeva pa sam ih ja napravio... Sad sa 4 noza po disku sece ko luda kaze vlasnik!!! Probaj pa ces videti ali sa 4 noza ce da kosi DUPLO bolje!!! :ppozdrav:

Nista se ne uzubljuje ponovo niti se nozevi sudaraju!!! Samo sam napravio nosace stavio 4 noza i pravac njiva na probu.. rezultat je bio vise nego ocigledan... Mada je vlasnik dosao kod mene sa tom namerom da stavimo 4 noza po disku..

Najbolje slikaj da vidimo... I sve ce biti jasnije...

Samo se skine donji disk i postaviš još 2 nosača.Sudaraće se noževi ako pomeriš zupčanike u reduktoru i nikako drugačije.

Da se nadovezem na celu pricu, pre dve nedelje kupio sam Rotokosu poljsku Miotik Z042/4 135cm, fabricki je dosla sa po dva noza po disku ali su ostavljene rupe za jos dva dodatna noza, nije mi se svidjalo da ima samo dva noza po disku iako je dosta brza od 165 poljske koja ima 3 noza po disku, recimo 165 ima 1800 obrtaja dok 135 koju sam ja kupio ima 2480 obrtaja. Kupim jos po dva nosaca nozeva, skinem donji disk i najnormalnije samo usrafim jos po dva nosaca nozeva za koja su ostavljena mesta cak su i srafovi bili tu, vratim donji tanjir kako je bilo, isti postupak uradim i za drugi disk, nije potrebno nikako ponovno uzubljivanje, nozevi se ne sudaraju iako prolaze blizu jedan pored drugog. Pokosio sam posle toga 1 ha lucerke i kosi opasno, kosim sa malim fergusonom na 1100 obrtaja bez ikakvog opterecenja.

Cinim se da su mnogo blizu otvori da bi se sudarili noževi
attachment.php
nadam se da se lepo vidi položaj rupa na kosi

Juce kosio i raspao mi se remen na poljakinji.. Dal moze neko da mi kaze dimenzije remenja? I dal je moguce da psle 3 sezone polcnu lezaji da otkazuju? jer je gonjena remenica bila vrela ili je to nesto trece?!

Dali ima poljakinja sa dva noža po bubnju ili su sve sa cetiri najviše me zanima za 135

Sve poljakinje zahvata 135cm imaju po 2 noza po bubnju i nije nikakva greska jednostavno ih tako prave.Takodje imaju samo 3 prenosna kaisa(i sam je posedujem) Od 165 cm pa na gore su sa 3 noza i 4 prenosna kaisa,te koje su sa po 4 noza ubacili su vlasnici naknadno.Inace moze bez dodatnih prepravki da se ubace na 135-icu jos 2 noza(mada nije na odmet proveriti pre ugradnje) kod nas ih ima par njih koji su to uradili jer sa 2 noza po disku je muka ziva raditi u vecim travama a i detelini,znao sam kositi i 2 sporohodnom sa imt-539 jer ne moze poseci ako se ide brze a i kaisevi cesto proklizu jer ih ima samo 3.Ja sam takodje imao u planu da ubacim jos 2 noza po disku al kako sam uzeo drugu kosu,ova sad manje kosi pa sluzi i ovako...Inace naj jednostavnije je da se ubace jos 2 nosaca noza po disku i dobije se disk sa 4 noza, jer su ovi postojeci ufazeni tako da se mimoilaze jako blizu i ne smetaju kad se nadograde dodatni nozevi.E sad ako bi se ubacio samo 3 noz vec bi moglo biti problema,ono o cemu je pisao Vladj,obavezno moraju biti u Y rasporedu, pa bi eventualno trebalo onda trebalo zubciti diskove da se nebi nozevi sudarali.
Juce kosio i raspao mi se remen na poljakinji.. Dal moze neko da mi kaze dimenzije remenja? I dal je moguce da psle 3 sezone polcnu lezaji da otkazuju? jer je gonjena remenica bila vrela ili je to nesto trece?!
Koji model je u pitanju,tj koji zahvat kose?Inace ako kosis vise moguce je da su ti vec otkazali lezajevi,mi smo ih kod nas takodje menjali posle 3-4 sezone...Probaj da okreces remenicu na prazan hod ako ide glatko ne zapinje,obrati paznju dali se cuju lezajevi ako je sve u redu,moze biti da si je isforsirao pa je zato stradao remen...

Poslednja izmena:
Koji model je u pitanju,tj koji zahvat kose?Inace ako kosis vise moguce je da su ti vec otkazali lezajevi,mi smo ih kod nas takodje menjali posle 3-4 sezone...Probaj da okreces remenicu na prazan hod ako ide glatko ne zapinje,obrati paznju dali se cuju lezajevi ako je sve u redu,moze biti da si je isforsirao pa je zato stradao remen...
165 je upitanju. ne kosim mnogo oko 10 ha. po sezoni. tj . do sad je odradila oko 30 ha.. bas malopre to i radio cuje se lezaj...

Ako kazem da sam stavio nozeve i da se ne sudaraju valjda je to dovoljno, nemam razlog da izmisljam ali ovde vazi izgleda sto mora jednostavno kad moze komplikovano.......

Moj post se odnosi na sliku koju nisi ti postavio.Na osnovu te slike sam ja napisao da će se sudarati.Pogledaj i sam paćeš videti.

isti je polozaj i kod mene ali se ne sudaraju prolaze jedan pored drugog, vidis da levi prednjaci nisu u istom polozaju...

Nazad
Vrh