marre2
Član
to ti je kod mene,imaju poljske delove da znas,imas direktnog uvoznika krokus golobok kod njih je jeftinije sigurno! imas ih na internetu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja mislim da SIP je licenca PZ a i termometal Ada radi po licenci sipa kosacice pa mozes kod njih da trazis...samo mislim da su malo skuplje od fara...
Nije budala rekla 2 grama masti,malo masti ide da se ne razgule semerinzi što si ti vjerovatno uradio.Ja imam SIP Roto 170D. Kupio sam je novu 2010 i koštala je oko 5500KM s kardanom ali sam uspio izganjati subvenciju pa je izašla oko 3300KM. To ti je kosa skoro identična BCS 404. Kad sam kupovao u prodavnici je nestalo BCS404 pa sam kupio SIP. Trgovac me ubjedio da je to isti kvalitet. Ja sam za sad zadovoljan, mada ja ne radim mnogo pokosim godišnje oko 7-8 ha. Jako je lagana svega 288kg idealna je za IMT 539. Ja je gonim čak s IMT 533 ali mu je puna kapa.
Čitao sam na forumima da u gredi nema ulja u opšte već da radi nasuvo, što mi se nikako nije svidjelo. Nisam još siguran ima li ili nema ulja.
Danas sam baš podmazivao četiri mazalice koje su sakrivene ispod poklopaca diskova i trebaju se podmazati s "2 grama masti" kako kaže uputstvo (možeš zamisliti kmo će izvagati 2 grama masti) na svakih 200 radnih sati. Ja ubrizgao po pet puta iz mazalice, valjda je dovoljno.
Ako kupiš podmaži to jer vjerovatno onaj prije nije mazao, mada je kosa skoro nova. postaviću i slike ako kog zanima.