Traktorske kose

U prilici sam da kupim Kuhnovu roto kosu sa 5 diskova i zahvata 2m. Interesuje me da li je preteska za IMT539?

U prilici sam da kupim Kuhnovu roto kosu sa 5 diskova i zahvata 2m. Interesuje me da li je preteska za IMT539?
Za 539 je svaka roto teska,ali 5 diska je mnogo i u ravnici.Kod nas u brdu sa 539 i roto kosom slabo ko kosi jer nemoze u brdu da je nosi i savlada oce u ambis da odgura,obicno svi sa Rakovicom kose.U ravnici nema brige,malo vaga ferdza ali ide.

Samo da prdužim svoje misljenje ostalima, pošto je dosta piasano o ovome.. Ja sam 165 poljsku 2 diska i stavio na 539. U transportu poskauje traktor i mora pazljivo da se vozi. A u radu, kao što je vec pisano, kada je ubrza nema problema al ako ne sacekas da je ubrza ostace nepokošeno par metara dok je ne ubrza. Mislim da sve veće od 165 bez tegova na točkovima 539 teško nosi i po ravnici, jer je masa 185ce 550kg.
http://www.biardzki.eu/kosiarka-rotacyjna-185.htm

Poslednja izmena:
185-ca je dugačka i pravi veliku vagu nazad.Ja sam hteo da uzmem novu Poljsku 185 ali je od 165-ce skuplja više nego duplo pa sam odustao.

Evo polomila se osovina na FAHR185,sledi navarivanje kucista kod lezaja jer ima lufta pa obrada i naravno nova osovina kod dreara(20eura+:ppozdrav:)..i da ne zaboravim novi iglicasti lezaj(20 eura).

[IG]
0455n.jpg

M1qT6.jpg

Moze li neko da slika ovaj deo na kosačici (poljakinji) da bi video gde mu je mesto jer stvarno nemam prestave gde da ga montiram.. I čemu uopšte služi?

Pajoni Moze se uz malo nadogradnju kaciti i rasturac otkosa, najcesce. Mislim da je neko vec okacio taj video na nekoj predhodnoj stranici.

---------- Poruka napisana u 21:58 ---------- Prethodna poruka je at 20:29 ----------

Evo par slika sa kosenja ovih dana:

kosenje ovsa...

scaled.php

scaled.php

Pre par dana.... ostali su pobegli

scaled.php

Nazad
Vrh