Traktorske kose

my-nokia-002.jpg

Ja ceradu nisam ni montirao nikad,a nekazem da je to lose.Lim sa skinuo juce,imam jedan problemcic.Neznam kako da objasnim.Ukljucim kardan,a nema pogona.Tanjiri stoje.Kad ono,inaj deblji klin,ili sta je vec,ostaje i ne uzubljuje.Inace,to je neka,kao kocnica.Ono sto pucketa kad oduzmem gas.Onda smo ga malo spricnuli sa WD sprejom,kucnem ga i izadje.Jel se to kome desavalo,da skidam remenicu ili....da teram?Desilo mi se par puta.... :sta:

my-nokia-006.jpg

BELIT577 Čestitam na kupovini, nisi se prevario, ako ne veruješ dodji kod mene da ti pokažem burazerovu koja je korišćena ne kao kosa već kao tarup po vrzinama i raznim parlozima i opet radi...
Ne brini se samo je koristi normalno i nema problema, a zaštitnike ne skidaj, ima po Sjenici i kamena, pa da neki ne bi završio po glavi, veruj i to se dešavalo...

Ode pre mesec dana imam novu poljsku kosu Z=045(165 cm). Da li se ostre nozici kad se ostete? Sme li kosa da bude u pogonu i na zemlji a da se vozi u rikverc kod okretanja? Ja iskljucujem kardan kad podizem kosu sa zemlje. Neka preporuka za odrzavanje (nisam dobio nikakvo uputstvo).

Kada se počne sa košenjem parcele kosačica se rasklopi,pusti u pogon i dok se parcela ne završi nema isključivanja ni podizanja takođe može i u rikverc da se vozi uključena jer i tako kosi.Kada se oštete noževi zamenite im mesta tako što noževe sa prednjeg doboša namestite nazad a sa zadnjeg napred.Tako ćete ih praktično okrenuti i počeće da se troši ona druga strana oštrice.Kada se i ta strana potroši ili ošteti onda kupite nove.

pozdrav svima imam ponudu da kupim zadnju kosu sa kardanom FAHR(nije rotaciona)obicna,za 200 evra da li moze neko da mi kaze nesto vise o toj kosi kako se pokazala u praksi inace radila bi samo moje imanje koje nije veliko,do sada ni sam imao prilike da se susrecem sa tom kosom tako da mi je svaki savet dobrodosao a koristio bih je sa ursusom 355,hvala svima unapred

Poljske kosacice 165 cm, najbolje za nase uslove /odnos cene i kvaliteta/, menjajte nozeve i derite livade
Ista tenika kao kod turskih i sip-ovih
Godinama sluzi

Kada se počne sa košenjem parcele kosačica se rasklopi,pusti u pogon i dok se parcela ne završi nema isključivanja ni podizanja takođe može i u rikverc da se vozi uključena jer i tako kosi.Kada se oštete noževi zamenite im mesta tako što noževe sa prednjeg doboša namestite nazad a sa zadnjeg napred.Tako ćete ih praktično okrenuti i počeće da se troši ona druga strana oštrice.Kada se i ta strana potroši ili ošteti onda kupite nove.

Samo bih dodao da se kosačica našteluje da je ili malo zabodena ili ravna da bi bez problema išla u rikverc.I obavezno stegnuti utege da se ne šeta.

fosters: cestitam na pravom izboru, prati ulje (beli čep iznad kaiseva) i dotegnutos kaiševa oni se šteluju preko vertikalnog navoja sa federom, inače ako su ti male parcele i traže isključivanje kardana najbolje ti je da isključiš negde na pet metara i taman kad je digneš ne vrti noževe na prazno.
zicko: izbaci neke slike.

@pajoni,ako je kupim hocu da izbacim a trenutno ni sam u prilici da slikam tek treba da idem da je pogledam mada ne znam nista o njoj kakva je u radu i ovde sam se raspitivao ali niko nista ne pise o njima ili ih niko vise ne koristi mozda su lose se pokazale,ako neceg bude kacim slike sigurno

Još se uhodavam sa poljskom roto kosačicom Z045, pokosio 2 ha. U poređenju sa IMT bočnom (jedan nož) hvalim: lako se kači, kosi sve živo - poleglu i gustu travu bez zastoja, ima bolji učinak. Mane: skuplja otkos, teška je i nije zgodna za puno manevrisanja, bočna se lakše podesi u njivi. Roto kosačica sa kardanom je plaćena 117000 dinara, nisam imao prilike da probam bočnu kosačicu sa dva paralelna noža ni bočnu sa jednim nožem u košuljici da bi procenio koja je najbolja kupovina.

Mislim da se radi o bocnoj kosačici sa dve kose ili grešim? Znam da postoji IMT-ova zadnja sa dve kose i kažu da je babaroga, mada rotaciona je spejs satl za druge dve.
@zicko, Ako mozete i ako vas interesuje potražite kosačice po Bigrenici, Isakovu i drugim selima gde su ljudi u inostranstvu, neki moji drugari su nalazili rotacione za male pare 300-350 eura.

@zicko, Ako mozete i ako vas interesuje potražite kosačice po Bigrenici, Isakovu i drugim selima gde su ljudi u inostranstvu, neki moji drugari su nalazili rotacione za male pare 300-350 eura. za te pare tesko mozes da je nadjes i rashodovanu sa svim delovima,mada ima istine da tamo ima mnogo dobre i ocuvane mehanizacije ali nisu bas ni tako jeftini poznato mi je iz licnog iskustva kad sam pazario traktor

---------- Poruka napisana u 14:39 ---------- Prethodna poruka je at 14:35 ----------

za @pajoni-ja ali svakako hvala:cool:

da slucajno neko nema za prodaju imt-ovu bocnu kosacicu?

Piksi mislis li na bocnu centralnu ili bocnu zadnju?
Ako je u pitanju bocna centralna (http://www.mehanizacija.rs/artikli/640/DSC01113.JPG), ja sam je dugo nosio sa 539, pokosila je dosta, cesto je i nesto lomljeno pa vareno ojacavano, ali mi je i puno zivaca pojela, na kraju sam je prodao za 200 eura.
Ne znam sa cime bi je nosio, moj ti je savet ako vec mora da bude bocna da se odlucis za Dubravu, jer je laksa za montiranje, dugotrajnija, i pored nje mozes nesmetano kaciti i druge prikljucke za traktor dok je i ona prikacena a sto nije slucaj sa IMT-ovom. Mene je ona ubila kao prutem bas zbog toga. Za primer imam jednu parcelu koja ima povrsinu od 2,6 ha, koja je vestaska livada odlicnog kvaliteta, znaci jaka je trava, sa bocnom kosom sam pretprosle godine kosio tu parcelu 8 sati i 25 minuta i uz to jer je bilo i krtinjaka izasao gasio i cistio kosu jedno 70 puta, dok sam prosle godine kada sam kupio roto kosu tu istu parcelu kosio za 2 sata i 30 minuta i uz to samo 2 puta izasao na pocetku i na kraju kosnje kada sam rasklapao i sklapao kosu.
Kako hoces, ima moj prijatelj Dubravu, hoce da je proda, nije lose stanje, ako te bude interesovalo javi se na PP.
Nemoj da se posle kajes, ali bolje razmisli o roto kosi...

Evo i malo slika te parcele, stare kose, i sadasnje kose, i malo iz baliranja.

dwap0z.jpg

2d0am8n.jpg

1zeclfs.jpg

Staru kosu ne mogu da nadjem u ovom racunaru, u drugom mi je pa cu postaviti kasnije

Kolege jedan dobar savet bi mi puno znacio a tice se velicine roto kose.Planiram da kupim sto manju tj. laksu roto kosu za traktor 533 a teren za kosenje je brdovit i sa vecim nagibom.Da bi bio sto bezbednii pri radu sta vi predlazete iz vaseg iskustva.Gledao sam sa dva diska oznaka 135 proizvodi ih termometal ada.Pozdrav i svako dobro.

Nazad
Vrh