zombie_666
Banned
Na mom kraju se kose sa vise malih diskova nisu dobro pokazale, ko god je imao brzo je prodao. Problem je u jako neravnim njivama, strašnom polijeganju trave u proljeće (obične trave narastu i po 1.5m i apsolutno uvijek olegnu od proljetnih kiša), lozi i graorici (kao neka divlja detelina koja ima sposobnost da se upetlja oko bilo čega). Za košenje lucerke i sličnih "kulturnih" trava na ravnim parcelama su super zbog velikog zahvata i slaganja trave na veliku površinu (rotacione sa dva diska skupe travu u relativno uske redove i to kod njih ne volim) ali za brdske parcele su se stvarno jako loše pokazale, bar na mom kraju. Znam sigurno 5-6 ljudi koji su ih posle rata nabavili (obično uvoz a bile su i dvije nove kupljene preko podsticaja, ne znam koje su marke bile jer to ne pratim) i svi su ih se riješili. Jedan od njih je baš tokom košenja na jednoj mojoj parceli odlučio da je proda (tada nisam imao svoju kosu) jer se zagušivala lozom, graoricom i polozima te zemljom najviše na svakih desetak metara (parcela je 1.5ha a kosio ju je praktično cijeli jedan dan).