Traktorske kose

da nije 539 malo slabučak za imt kosu 4 diska i koliko brzo mislite da može fedžo da je vuče

Ma nije uopste preslab moze da je vozi kao i svi drugi traktori koji su cak i veci nije ona toliko teska ja je imam a ima je covjek i goni je sa fergom veoma dobro poi velikim utzbrdicama gdje fergo ne moze da uzice on je ponese da polugama i ne propne ga ja sa svojim Ursusom C-360 kosim cetvrtom brzoom a u pologu trecom brzom da ga lijepo pokosi fergo je vozi prvom u pologu a drugom u normalnoj travi ko metak!

Ma nije uopste preslab moze da je vozi kao i svi drugi traktori koji su cak i veci nije ona toliko teska ja je imam a ima je covjek i goni je sa fergom veoma dobro poi velikim utzbrdicama gdje fergo ne moze da uzice on je ponese da polugama i ne propne ga ja sa svojim Ursusom C-360 kosim cetvrtom brzoom a u pologu trecom brzom da ga lijepo pokosi fergo je vozi prvom u pologu a drugom u normalnoj travi ko metak!

Ma moze on i drugom u normalnoj travi sto se tice snage samo njiva mora biti ravna jer ako je njiva rupava istrese vozaca zivog oces da ispadnes iz kabine ...

pa da ja pricam o ravnici jer imam jednu jedinu njivu ravnu i nju kosim sa obicnim traktorom bez dv a gdje ima brda ne zelim sa ugrozavam sam sebi zivot pa kosim sa traktorom sa dv Goldoni 3050 a bilo gdje da moze da se koristi traktor bez dv treba ga koristii zbog veceg anjslaga!!

Ja kada kosim uvijek kosim predzanjom brzom brzinom po ravnici gdje nije polog a kada je polog samo brzinu nize od toga i ide kao lud samo da nije pretjerano velika kosaica za tu snagu traktora za mog Ursusa pase neka od 2 m komotno da je goni kao 539 165 a moze c-360 I JACE OD 2M AL 2m je za moje terene preporucdljivo!!! Goni jedan covjek sa C-360 KUHN kosacuicu od 2.4m i ide uvijek trecom a u polog drugom ako je velik a ako je manji polog onda trecu i na 2000 o/min u pologu a ovako 1800 obrtaja i svi traktori kod nas kose na toliko da bi na tolikoj brzini traktrora kosacica brijala njivu!!

Ja dam gas kad kosim dok kazaljka ne dodje do ono sto pise 540 pmv ili pvm tak nesto.Kolko to dodje tih obrtaja posto vi pisete nesto 1800,1500,2000,?

Nazad
Vrh