Traktorske kose

Ili pola kardana sa istom cevi, da ne kupujes ceo, nego jednu stranu od svog da iskoristis.

To je tesko naci kad treba

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Evo
9060168fa18f26f7835771d795f003cb.jpg

Nije isti, ako nista sutra cu ti slikati moj karadan, ne mogu da nadjem sliku sad.

Nema potrebe kolega, shvatio sam, ja imam ovakav kao sto sam postavio, i bas sam probao unazad da vrtim i vidim nece, samo kad se preoptereti, ona krci. A taj takav kao vas, ima li on lamelu u sebi za preopterecenje ili samo sluzi za ovakve masine koje mogu nastetiti traktoru pri gasenju, za rotacione, silokombajne?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Nema i nije ti potrebna lamela za roto kosu. Nista ne moze da pomogne.
Ako budes nasao takav isti deo sa zvrcom ostavi tvoj deo sa tim osiguracem sto preskace (ne znam kako se zove strucno).
Ja imam na beracu i na balerini takav,to je ekstra.
Kad dodje do opterecenja on tu preskace, desi se noga da spadne sa kvacila...
Na starom nije bilo to, bila obicna kardancina, matorom klizne noga sa kvacila i zdrobi celo kuciste.

Poslednja izmena:
Nemoj nipošto da radiš bez takvog kardana (sa zvrčkom)! Poodavno lik iz sela kosio uslužno i nije znao da pred kraj njive ima kanal a trava bila baš visoka. Upadne mu prednji kraj pod punim gasomi traktor se nekako ugasi a nosio veliku rotacionu bubnjaru sa 2 diska (185cm mislim). NIje proklizala na remenju već je trzaj polomio zupčanike unutra koji pogone kardan, , baš veliku štetu je imao (mislim da je Zetor traktor bio).

Mrzim svaku mogucu trkacicu, pogotovo ono govno Figaro!
Na lomacu onog ko je izmislio!!

Ljudi moji ja sam jednom radio sa ovim i nikad više ne bih!!!!!
Ne baš ovim nego sličnim isto bcs
To je patilo oće da te otrese sa sedišta!!
Ovu sam doterao od kolege, on nije mogao da je upali, ja jedva upalio i doterao da skinem bosch pumpu

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Dobro je dok se goni na sedistu.
Kad scepas za rucke i poteras a njiva 2h a brdo...
Kretao sam ujutru u pola 5 da zavrsim ranije koliko toliko jer opet lakse tako nego ceo dan na 40°.
A ona Figaro zavaljena nedo Bog, na desnoj strani preteska veliki menjac jos i motor, ni po ravni nece bez blokade.
Jednom sam je svitlo u sumu, nisam mogao da je sadrzim, jbg balavac bio, ma da bi me i sad omlatila
Kad je matori uzeo BCS ja i brat slavili, mnogo lakse trcati za njom, zivlja a laganija.
Drugar je imao neku "specijalku" blokirana uvek, kad skreces imas na desnoj rucki polugice kao za kocnice, to su deblokade. Nista gluplje u zivotu nisam video.

Jel ima neko sličnu kosu?
Ovo je neka SAMAZ sa gnječilicom, osigurač od udara je hidraulični klip, i vidim blok ventil koji pušta ulje u taj klip,
Tj ako kosa počne da beži nazad on doda ulja u klip( što su naše imale onu štanglu sa zubom i oprugom)
E sad koliko treba biti pritisnut taj ventil???

Oni su zapeli u nešto i otkinuli nosač klipa i ventila
9241978ac60124b0d29ac2df4fcb6369.jpg
0ff26563eba851e6ca3057aeb2a46132.jpg
977018135ac45ac85696c9da0f14906f.jpg
b05054d2fdfe74e399a82310d9eed001.jpg
cc9de7d03541a0c9990279a9315c355e.jpg
1a870db4a6542c338eebf86e48bcefb6.jpg

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Zna li neko kako da proverim ulje u dasci od rotacione kuhn gmd 400 1997 godiste. Nigde ne vidim cep za sipanje ulja, osim da skidam disk, ili saraf koji prolazi kroz zupcanik u dasci.

Hvala Ratko, mislio sam da je negde vise gore na dasci, nisam ni gledao na ovom mestu, sada tek vidim da postoji

Nazad
Vrh