Traktorske kose

Da li neko zna na koliko sa bara duva gumeni valjak na gnjecilici?U pitanju je kosacica BCS 450.

I meni treba pomoc koliko treba ks za bcs kosu od 5 tanjira, mislim da je 205 zahvat, 539 je terao bcs od 165 lagano al za 55 ks bi mozda bilo bolje nesto vece?

Sa ovogodisnjeg sajma.

img6929.jpg

img6930.jpg

Molim za pomoć. Kako se kreće cena kosilice sa duplim nozem?naime nudi mi jedan decko jedan u ekstra stanju

Bez obzira na to koliko godina imamo, uvek nam je potreban razlog da ujutru ustanemo iz kreveta

Rec je o IMT kosi zahvat je ako se dobro secam 165. Pre par godina je potpuno obnovjen i radio je jednu sezonu i od tad stoji. Svi lezajevi su zamenjeni.nozevi su skoro novi. Decko se zaposlio kao sofer i zemju je izdao u zakup, pored ove kosilice je vec skoro prodao svu mehanizaciju koju je imao.
Inače trazi 400 evropjana za njega.

Bez obzira na to koliko godina imamo, uvek nam je potreban razlog da ujutru ustanemo iz kreveta

imam rotacionu kosu kun sa 5 diskova , dosta je radila pa su joj otisli diskovi , dali neko zna gde mogu da kupim diskove za kunovu rotacionu kosu .

Pozdrav ljudi. Jel se razume neko oko bocne kose IMT z748 627-667 Boljevac. Starija je sa jednom reznom letvom. Kupio sam je nekoriscenu i zardjalu tako da bi mi trebao savet sta da menjam i da pregledam pre nego sto je pustim u pogon!? Svaki savet mi je dobrodosao, posto ne znam ni da je namontiram... :sjasi:

Podmazi sve mazalice, proveri-dotegni sve srafove ako treba, podmazi sve klizne-pokretne delove, naostri prut, stavi malo masti i na njega ako je zardjao, promeni kaiseve za pogon ukoliko su propali.

@zombie koliku si ti bese rotacionu kosu terao sa 539, 1,85m?

Jeste 1.85 koliko se secam iz ranijih postova,al u vecoj masi nema 539 sta da trazi s njom jos i ako je u pitanju brdo,da bi taj zahvat terao kako treba ipak je potrebno barem 50-60ks.Pre neki dan sam otisao usluzno da kosim detelinu imt 539 roto kosa kverneland 165cm zahvat,al nisam predhodno otisao da pogledam kakva je detelina,kad sam stigao na njivu detelina preko metra visine usput polegla tu i tamo obrnuo 3 kruga(njiva nesto preko 2 ha) 3 sporohodnom a ferkic nabio temperaturu na 90°stepeni,odem kuci i lepo prekacim kosu na veci traktor i resen problem.

Poslednja izmena:
Kosio je 539 14 godina sa Fahr KM24 (185cm) i po brdu i po pologu i ogromnu masu...Nije bilo drugog traktora da ga zamijeni ni druge kose da je nosi. Treća spora kad je dobro, druga kad je baš loše. Iskreno, to ga je koštalo i ostavilo je posledice.

Kupio je skoro drugarov cale onu poljsku rotacionu sa dva diska 1200e. Kod nas je brdovit kraj i kaze da dize lako traktor na zadnje tockove na neravnom terenu. Traktor je IMT 533 ne znam koliko je kosa teska...mozda bude od pomoci :ppozdrav:

zavisi koja kosa, ova sa dva bubnja ili diska od 165 cm, je prilicno teska za nositi sa 539/533, dok sa imt kosom istog zahvata ona sa malim diskovima imt 539 radi lako i nosi je svuda bez problema

Nazad
Vrh