Tovni pilići

A koliko im treba da izbace taj kosidiostatik iz organizma ? Ja im dajem dvojku i zadnjih pet dana kukuruznu prekrupu ! Hranim za sebe...

8 dana iz mesa a 20 iz iznutrica

Razmisljam se da promenim tj da cim pojedu ovaj dzak a to je u toku sledece nedelje promenim koncentrat (suboticki ili 100% da uzmem) jer je napredak slab. Da li uopste ima nekog efekta ako u poslednjih 15 dana koristim drugi koncentrat do sada nikad nisam menjao koncentrat na kraju tova jesam jedanput na pocetku posle 2 nedelje ?

Mislim da ne mora da znaci ako se hrane I 30 dana do kraja moze da bude II,III i zito bez koksidiostatika. Recimo agromilov konc a mislim i suboticki nemaju u II lek

Poslednja izmena od urednika:
Kokcidioza nema veze sa kolicinom.Moze da je dobije i jedno pile.Naravno rizik je veci sa kolicinom.Ja sam je licno imao u objektu na svojim eksperimentalnim pocecima na 60 komada,od cega je 35 otislo,a 25 izleceno.S tim sto su i tih 25 kalirali.

- - - - - - - - - -

Inace je Grujo na zapadu taj tvoj nacin hranjenja naj manje placen.Najskupli su naravno oni na ispustu sto se hrane organski.

@crni gruja, vidim, spominješ Sano-fino, i dvojku..Ja hranim jednodnevne s sano Protamino-fino, od prvog do zadnjeg tj. par dana pre klanja, normalno s žitaricama, kukuruz,ječam ili pšenica, taj način mi je najjeftiniji. također kao i ti oko 50-60 komada. Nerazumem ovo što si pomenuo dvojku, šta je to? neka posebna smesa ili isto Sano. Mada od sledeće ture nastupam s gotovim koncetratom 1kg po piletu i onda nastavljam s Sanom, jer nisam zadovoljan s prirastom, nejednaki su, stoga ću probat ovako, i to u granulama, tako da svako pile pojede isti koncetrat.

Grujo a sta stavljas od zitarica? Malo mi to nejasno kako kec i dvojka bez kokcidiostatika. Koliki ti je mortalitet po turi?

Grujan je lepo napisao da koristi super... a superi, (P-II, i P-III) ne moraju da imaju kokcidiostatik da bi se od njih mogla praviti i zavrsna smesa. Ako se sa superom pravi jedinica a on (super) ne sadrzi kokcidiostatik trebalo bi ga dodati. Takvu hranu bez kokcidiostatika ne retko koriste oni sa manjim turama zato sto se moze lakse kod manjih tura da promeni prostirka, a kokcidioza ide bas iz mokre i prljave podloge koju je kod velikih tura tesko promenuti i samo se dodaje sloj nove prostirke i zato je rizik tu veci i koristi se hrana sa kokcidiostatikom. Normalno....preporucljivo je da se i kod manjih tura koristi hrana sa kokcidiostatikom sem u zavrsnoj, ali ne mora ako se uredno i redovno menja prostirka, inace.......

Eh hvala sad mi je jasno, šta znače 1,2,3. ja sam mislio da su to gotove smjese, koje se kod vas tako zovu, jer kod mene su drugi nazivi.

Kako funkcionise mlado maticno jato koliko mu vremena treba da se ustali ako tako mogu da kazem? Dobio sam "premiju" odlicne gril pilice, kao jednodnevni su bili sitniji i zivahni, sada imaju 6 nedelja i jedva da preskacu 2kg pojeli po 5,5kg konc, nemaju apetita nisu halapljivi. Prosle nedelje prodavac kaze menjali na prolece mat. jato pa sam razmisljao da su mzoda u nedostatku jednodnevnih dopunjavali sa svim i svacim ili im je maticno jato lose, u svakom slucaju sa Agromilom sam zavrsio do daljnjeg svaki vid saradnje, doslo vreme da i za pilice treba veza mene da neko zeza za moje pare nece moci.

Ovako je izgledalo prošle godine..
eef356773423d329d619224a46c1548e.jpg

7e4586e22643f49bad996ccaa04646b4.jpg

8bff08d7e50735eebc19db0bdf2c15e5.jpg

bb523c7420f71da4ee4c181b46389c52.jpg

A ove će mo videti. Trebalo bi pplovinom februara...

Da li neko ima bilo kakva iskustva sa stocnom hranom Zdravka iz Indjije.U pitanju je hrana za pilice,dobio sam neku kolicinu pa me interesuje kakvi se rezultati mogu dobiti sa ovom hranom,u prevodu da li vredi pocinjati neki ozbiljan tov sa ovom hranom?

@sama znas li mozda na kojoj stranici je ona robinsova tablica za proracun pravljenja koncentrata? znam da si je vec bio kacio promenio sam komp pa je sad nemam.
moze i neko drugi ako zna na kojoj stranici se tablica nalazi

Ubacio i ja turicu jednodnevnih. Nameravam da odradim dve turice do curaka. Slike ce biti kasnije.

Nazad
Vrh