Pa eto slučajno čovek tu iz sela proda po hiljadu i više bala tamo u tvoju okolinu,pričam o zimskom periodu ,po ceni od 1,5 za losije seno i po 2 evra za lošiju lucerku. Znam za slučaj da je rođak išao u Gaj ili Bavanište po 300 bala koje je plaćao po 250 dinara + troškovi prevoza ali mu se isplatilo jel su bale bile domaćinske od 15 do 22 kg ,a ne pijačarske od 8 do 12 kg koje se prodavale po 2 evra. Dolaze ljudi iz tvog kraja sa pričom kako kod vas slabo pa čak i nikako ne uspeva lucerka,uzimaju pod zakup lucerišta iz homolja,plaćaju po 400 do 500 evra hektar,vuku mašine 40 i kusur kilometra,prevoze bale . Baš bih voleo da nam kažeš koliko ti bala izbaliraš za godinu dana po hektaru lucerke i na kojoj klasi zemljišta. Pošto si se našao uvređenim a nije imalo potrebe,koliko njih dolazi da kupuje bale lucerke u tvoj kraj ? Ja za to još nisam čuo,po drva,jaganjce i sira jesam. Svaka roba ima svoga kupca i svoju cenu,ako ti ne ceniš samoga sebe,svoj rad i muku niko drugi neće. Da ima neke isplativosti u tovu bikova imalo bi ih podosta,ja bi ih prvi tovio. Al pošto je situacija takva kakva jeste ne pada mi na pamet,radiš,mučiš,znojiš,utoviš bika i onda dodje neki nakupac ili klaničar sa pričom kako je stala prodaja mesa i kako nema potražnje ali bi moga da ga progura za cenu manju jedno 15-20 centi. Sve u svemu stočarstvo nam je u očajnom stanju i nemaš potrebe da se nađeš uvređenim od tamo nekog člana koji je napisao ono kako jeste,nije lupnuo bzvz i ostao živ