MONTOYA
Član
Dosta bitna stvar je što za sebe ostavljaš ekstra telad
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je tacno da imam mogucnost da odaberem dodru telad, mada se ponekad desi da tele za koje sam mislio da ce biti najbolje nakraju podbaci.Dosta bitna stvar je što za sebe ostavljaš ekstra telad
sava21. Ja sam jedan od onih koji je pisao da u ishrani po volji vise potrose koncentrata za kilogram prirasta od onih sto dobijaju hranu za obrok, mada sam ja to zakljucio za period od dva meseca sto sam pokusao da ih hranim po volji a prethodno su bili obroceni, sto i nije bilo bas merodavno i zbog toga moje izvinjenje. Sada kada sam prosirio boksove tako da imam dvoje jasle po boksu stim da u jednim je uvek seno a u drugim koncentrat i tako od pocetka tova taj nacin ishrane daje rezultat. Mada u principu kada jedu po volji imaju dnevni brzi prirast i veci utrosak hrane kada dobijaju obrok imaju malo manji dnevni prirast i manji utrosak hrane i kada se podvuce crta to se svodi na isto. Evo Snimka mog tovilista i trenutne ekipe u njemu.
Po mom mišljenju sasvim dovoljnoDrugari,jel dovoljna sirina lezista za tovnu junad u vezanom sistemu 80 cm ako se ne ulazi medju njih zbog hranjenja?