Tov junadi

Moji mališani,6 komada otišlo preključe na Kosovo po 2 evra.
11kbnrc.jpg
[/IMG]
6tpb40.jpg
[/IMG]

Zbog cega ih niste prodali u Srbiju kad tu dele med i mleko mamu im lopovsku a izgubili ste 10000 rsd po komadu.

Ja nemam pojma ljudi o cemu vi pricate??? Ja sam za moju turu prosle godine (prodao sam ih pocetkom septembra) dobio 2.30 eura u klanici u Srbiji i jos plus 10000 po grlu. I za ovu turu sam dobio subvenciju a tek treba da ih prodam za 4-5 meseci. I sad po vama je isplativije ne dobiti subvenciju i prodati ih na kosovo za 2 evra? Samo nam amovi fala pa kao konji...

Cuo sam za cene 2e, 2,15e, 2,20e maksimalno ali za ovu cenu od 2,30e nisam cuo pogotovo da je daju nasi klanicari i pare na sunce, budi fer pa napisi koja je to klanica pa nek barem ljudi iz tvoje okoline iskoriste takvu sansu za prodaju bikova. U mom kraju je situacija savim drugacija das june u klanicu a sef kaze lova za mesec dana,nakon mesec dana pocinju da ti daju po koju crkavicu tako da te isplate do dva meseca, zivimo u tako maloj Zemlji a tolike oscilacije u cenama malo nelogicno. Nisam nesto skolovan ali osnovne operacije znam pa bi to doslo ovako kod mene kupim bikove po 2e 4kom 2000kg platim ih 4000e dovezem kod tebe u tu klanicu i prodam ih za 4600e ,rashod 100e ostatak 500e, daj br tel klanice pa da radimo.

Kod nas bikove iz slobodnog tova placaju max 2.2 ,a vezane 2,1...,mada klanicari u poslednja dva meseca subvenisane bikove placaju i 1,8-1,9.....Pare budu na ruke ako klanicar ima,ako ne onda najduze desetak dana.......Tako je kod mene,ne kazem da negde nije cena veca i uslovi drugaciji....inace bikovi iz mog kraja idu na Kosovo po ceni od 2,1-2,15...

kifler@
Bila je cena prosle godine do 2.3 samo trajala 8-9 dana i ja sam je za malo omasio, ima pisao sam o tome u temi o cenama negde u avgustu...

Treba mi mala pomoc imam jednog junca kome je dlaka non stop nakostresena na ledjima, slabo pije vodu i slabije jede. Kada pridjem da mu pocistim samo se strese i oznoji da li neko moze da mi pomogne sta da radim sa njim? Unapred hvala.

Dobio sam za moje bikove 2.30 pocetkom septembra prosle godine, a klanica je Djurdjevic iz Pecinaca a ima i Nedeljkovic iz Sasinaca, pare smo cekali dve nedelje i to je to. Glavnicu nam je isplatio na ruke u evrima a pdv je morao na racun. Telefone ne znam tacno ali cu se raspitati pa vam javljam.

Treba mi mala pomoc imam jednog junca kome je dlaka non stop nakostresena na ledjima, slabo pije vodu i slabije jede. Kada pridjem da mu pocistim samo se strese i oznoji da li neko moze da mi pomogne sta da radim sa njim? Unapred hvala.

Sigurno ima neku upalu,cim on se trese sigurno ima temperaturu.Vidi izmeri temperaturu .Dal ne ubrzano dise?

Imam par klanicara u okolini,do sad je maximalna cena bila 230 din,ali novac na ruke odmah,a pdv za sat vremena na racunu.Ako izvucem i ovu subvenciju mislim da se isplati,jer ovde Pazarci daju samo koliko je u klanici cena,tj 2 evra,naravno korektno merenje u dvoristu i pare na tocku.

Cuo sam za cene 2e, 2,15e, 2,20e maksimalno ali za ovu cenu od 2,30e nisam cuo pogotovo da je daju nasi klanicari i pare na sunce, budi fer pa napisi koja je to klanica pa nek barem ljudi iz tvoje okoline iskoriste takvu sansu za prodaju bikova. U mom kraju je situacija savim drugacija das june u klanicu a sef kaze lova za mesec dana,nakon mesec dana pocinju da ti daju po koju crkavicu tako da te isplate do dva meseca, zivimo u tako maloj Zemlji a tolike oscilacije u cenama malo nelogicno. Nisam nesto skolovan ali osnovne operacije znam pa bi to doslo ovako kod mene kupim bikove po 2e 4kom 2000kg platim ih 4000e dovezem kod tebe u tu klanicu i prodam ih za 4600e ,rashod 100e ostatak 500e, daj br tel klanice pa da radimo.

Ja sam jesenas prodao vezane simentalce po 2,3 evra. Isplata za 20 dana u dinarima po kupovnom kursu. I to sam ih prodao skoro bez pogadjanja, kad je dosao ponudio mi je 2,2, ja mu rekao da ih bez 2,3 ne dam, na to je samo rekao da ce doci za 2 sata da ih tovari. Nije sto su bili moji, ali su stvarno bili ekstra klasa, sto mi je kasnije potvrdio mesar iz klanice( kaze da za 20 godina iskustva do tog dana nije sve zajedno 10 takvih klao). Prodao sam ih mesari Miljus iz Surcina.

Nazad
Vrh