alen1972
Član
i koliko dajes ovog mesanog bikovima i sa koliko izadju kg na kraju tova?Kod mene nema koncetrata samo seno, silaza i mesano kukuruz i psenica kao zob i tako godinu dana i prodaja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
i koliko dajes ovog mesanog bikovima i sa koliko izadju kg na kraju tova?Kod mene nema koncetrata samo seno, silaza i mesano kukuruz i psenica kao zob i tako godinu dana i prodaja
Drugari zna li neko broj ziro racuna na kome treba da uplatim da bi dobio duplikate usne markice?
auu pa moje bikove tovare u ponedeljak a dva uopste nemaju markice,imali su na pocetku ali im otpale zato sto su mirni.Dal ce moci tako da ih oteraju,napominjem da sam ih dao legalno klanici i trebaju mi papiri da bi opravdao subvencije.Ja sam par puta preko veterinara koji mi inace radi obelezavanje narucivao duplikate usnih markica,ali sam uvek placao neki iznos za tu uslugu.A i logicno mi je da nece da mi ih poklone,s obzirom sta nam sve naplacuju i kakve sve namete imamo.
Milose da li si siguran da mogu tako da prodju bez markice samo sa pasosem, da znam da se ne cimam.Ako su ubeleženi u tvoje gazdinstvo normalno da jesu.E sad markice pospadale pa šta sad.Misliš da bi ja u slobodnom tovu među 20 bikova u boksu kojima se čisti jednom mesečno mogao da nađem ušnu markicu u đubretu.??
i koliko dajes ovog mesanog bikovima i sa koliko izadju kg na kraju tova?
Homoljac mislim da tele od 150kg nemoze da ima prirast od 1,5 kg. To moze da postigne tek u uzrastu kad je od oko 300kg pa na gore i to ne svako june. Takodje nebi se slozio da za 300dana moze da nagura 450kg sem kad bi ga hranio visoko proteinskim smesama, a to sigurno skracuje tov, ali takva proizvodnja sigurno nije rentabilna.
i jesi li mozda racunao koliko ti je pojeo jedan bik za tih 11 meseci?Kad krenu da jedu zob krene se prvo po manja kolicina i kad imaju oko 200 kg tad im se daje po pola kilograma po obroku+silaza+seno(detelina)
Pri kraju jedu po 1.5-2.5kg po obroku sve zavisi dokle imam silaze i kakva je detelina, a prosla tura je sa 11 meseci imala 563kg prosek 8 komada je bilo u tovu, stim da su telad bila dva komada po 115kg a ostali po 150-170kg i ova dva su pokvarila prosek,a inace bilo je bikova ovih vecih koji su neki imali kilazu 620kg,580kg.570 i tako uostalom ja sam zadovoljan, a kad nestane kukuruza onda ide samo zito mleveno na kamenu
i jesi li mozda racunao koliko ti je pojeo jedan bik za tih 11 meseci?