Tov junadi

@ malaksalo
Ne treba Vam bolji koncntrat od tog kog imate (kukuruz, soja, suncokret), jos samo eventualno neki premiks ali Vi dajete lucerku tako da nije neophodno. Uvek je ekonomicnije davati koncentrat koji ce sadrzati proteinska hraniva (soju, grasak) kiji su proizvedeni na svom gazdinstu a i kupiti ih na trzistu nego davati samo prekrupu zitarica. Stavite na papir mali vi koji to radite pa cete videti racunicu.

@prnjavor3
Jel stavljas 2,5kg premiksa na 100kg hrane,ako je tako kako sam ja razumio onda ti sa 25 kg napravis 1000kg?Ako je tako kako sam ja razumio onda to nije skupo.

da ide vreća od 25 kg na tonu Njemački premiks i bolje mi se pokazo od SANO a jeftiniji

---------- Poruka napisana u 19:31 ---------- Prethodna poruka je at 19:29 ----------

gdje mogu pogledat slike objekata za tov junadi imam u planu nešto gradit pa mi fali ideja dami je nešto funkcinalno a po mogućnosti jeftino

U Srbiji ih zastupa INBERG i pakuje valjda, mozda oni i proizvode pojma nemam, i ja ga koristim 500din 5kg, ide na 200kg smese. Mada ja ga stavljam na 300 nekad i 350

INBERG se nalazi v selu pored mog.Oni su zastupnici PANTO-a.Premikse samo pakuju a gotovu hranu prave i pakuju.Inace su jako korektni i sa njima moze bilo kakav dogovor.

Pozdrav svima i srecna Nova godina. Nije me bilo nekoliko dana na forumu pa reko da cestitam. Vidim da dosta vas u tovu junadi koristi sopstvene smese koje sami proizvodite pa me zanima kakvog su sastava, sta sve stavljate i u kom procentu u te vase ,,koncetrate,, Ja pravim sledecu smesu:
kukuruz 63%
stocno brasno 20%
suncokret. sacma 15%
so 1%
premix (Maxiprotein) 1%

Ja pravim smjesu sa 52kg kukuruz - 20kg pšenica -15kg suncokretova sačma -8kg sojina sačma - 4kg primasan -1kg soli

Imam mešaonu već 12god. Napravila je tone i tone hrane, uvek sam ubacivao so, nedavno sam je otvarao zbog čišćenja (filoksera). Unutra je nije bilo ni trunke korozije zbog upotrebe soli. Još jedna u nizu gluposti koje ljudi izmišljaju.
Ako tema ide i dalje u:off_topic: biće prebačena na adekvatno mesto.

Poslednja izmena:
Nemam mješaone!Ja to radim ručno u staroj kadi,kad dodem iz noćne pošto taj dan nisam za nekih težih poslova, uvijek planiram dan za miješanje hrane i lakših poslova oko kuće,izuzev sezone kad se zapne,prije dok se sijeno djelo moji su uvijek solili al sad pretežno baliramo tako da im so dodajemo kroz koncetrate,stim da solimo i silažu oko 2kg soli po jednoosovinskoj prikolici silaže a primasan ide do 5%.Do prije 6 godina i mismo hranili samo sa kukuruzom i imali smo duži tov a mali prirast i manje bikove,jedne prilike na sajmu u Bl bila je neka firma iz Bijeljine koja je prestavljala Krnjaču iz Srbije i u razgovoru sa tim promoterom koji je rekao da ima iskustvo sa tovom bikova rekao mije kako je najprofitablnije po njegovom da hranim,pa sam probao i za isto vrijeme tova dobiješ težeg bika mada više košta al bar vidiš kako raste

Nazad
Vrh