Tov junadi

Nisam merio obim da iskontrolisem napredak. Na oko jako lepi i dalje zaokruzili se,ali koliko mogu da primeti u poredjenju sa simentalcem izgledaju sitnije.

Kako vam stoka izdrzava na ovim vrucinama? Kod mene dahcu i kaslju opasno...poceli mi ovi od 250 kg dobijati upalu pluca...

Може се десити од стајњака, висока температура још убрзава хемијске процесе разградње и још додаје топлоту. Морате побољшати струјање ваздуха или пробати без сламе. Може и превентивно флорон свима кроз воду ако има могућности.

Tamo gde su na resetkama okacio sam creva sa diznama vodena magla nije skupo 15 m 1000 din zakacim na cesmu i pustim malo vodu tako kod svinja tako kod bikova skinu temperaturu do 15 stepeni u objektu, kad iskljucim da namirim za 10 minuta skoci temperatura, imam ventilatore kod bikova ne vredi vreo vazduh, jako dugo ovo traje umorila se stoka a i ja sam kolabiro

A teladima oni su na slami cistim ujutru i uvece, gomilaju se u cosak valjda zbog muva mada ih sad slabo ima resio sam ih gromom, u vodu sipam respigard to su ona ulja timijana itd 3500 din litra i ponovo sam vratio doksilan, ne mogu da odredim jel duva od pluca ili od vrucine, jednom izmerim temperaturu 41,5 panika po lekove kad ono crko toplomer uzmem nov izmerim ono 39,2 a jbg vec ga izbo inekcijama

То што удишу у објектима се условно речено може назвати ваздухом. Водено орошавање је добро до одређене мере, због подизања влажности ваздуха. За свиње је то топлотни удар у најави ако се претера, оне се не зноје. На послу то ради (кад ради) у комбинацији са вентилацијом, неколико минута максимално.

Ma kakvi brate kod mene dan i noc ne gasim da nije toga bilo bi svasta, kvasi do pola objekta a pola suvo kojem treba ode razladi se, ni jedan ne duva disu normalno jedu normalno jedino ja molim boga da ima vode

I ja sam odradio terapiju ovoj četvorici i poceo sam sa Doksilanom 2 su dosta bolje ali druga dva su mi neodredjena praticu ih sutra.

Nazad
Vrh