Tov junadi

Junad ubacena pocetkom septembra.
4c2d985d424957f6d51755390cb21233.jpg
c42b4c30b5b78228ad05e2fdc7bf1602.jpg
57d17d520d87a869cef9b3a8fec3d6bb.jpg
1bddcbf1caa0dcc1e07524eb8b2ccb82.jpg
865dd8f3f67775fa5e94dad15e6e7d7b.jpg
f73fb23e5bcc1966dde389e007f04e6d.jpg

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Koja je ovo rasa tamno braon?!Ja imam jednog kao ovaj prvi do ovog tamno braon..

- - - - - - - - - -

Hvala... 480 evra prosek 131kg ... Ali ima velikog razmaka . Ima i od 105 i od 160kg... jedino tu nisam zadovoljan...vise volim kad su svi u 20..25kg razlike ali tako se prikupilo.. a inace sve je lepa i tovna roba..

Kako placas ovaod 105 a kako od 160 kg?!

Nije to nikakva rasa vec ima odredjeni postotak genetike crvenog holstajna (RH) , a ima ih vise ovdje na slikama , vide se po sarama. Ne znaci da je vlasnik krizao vec materijal koji dolazi iz uvoza ima to u krvi zbog vece proizvodnje mlijeka.

Koja je ovo rasa tamno braon?!Ja imam jednog kao ovaj prvi do ovog tamno braon..

- - - - - - - - - -

Kako placas ovaod 105 a kako od 160 kg?!
Ima taj jedan tamno braon ili trula visnja boje... ne znam sa cime je ukrstan ali je jedan od boljih bikova... voleo bi da su svi takvi.... A sto se tice kilaze teladi ... dogovorili smo se da ti manji idu po 430 a ovi veci oko 520evra... i nasli smo se tu negde

Crveni simentalac , pa ima i sve karakteristike bele noge , i beo rep i cesto sto je odlika rase naocare . na pijacama ih zovu CRVENA ROBA nakupci ih vole i dobro placaju i kazu da daje 20-30 kg od istog svetlog bika . Kod nas neki stariji pricaju da svetli simentalac daje mleko a tamni meso

Imam takvu junicu u tovu,bas prave naocare ima,a boja joj je tamno crvena,bice steta da ode na klanje,bila bi lepa krava.
Homoljac,sta ti se bolje pokazalo kosa ploca ili resetkast pod?kakve su trenutno cene teladi i bikova kod vas?

Ja imam bikca od nekih 570 kila i jutros mi rijetko balego a veceras jos i rede...nista vanredno nije dobio od hrane...ako sam mu ubacio malo sjenaze kad dajem kravama,cesto mu je bacim pa nevjerujem da je od tog,jedino sto mu prespem koncetrat kostanim (navuko se uz stevanu kravu) a nevjerujem i da je i to.Vidcemo sutra...

Po meni je bolji resetkasti pod, manje posla, kod kosog poda mi se brzo nakupi sa spoljne strane jer mi je nizak temelj pa cesto moram da sklanjam djubru, a i estecki lepse izgledaju na resetkastom podu cistiji su. Cena teladi je od 3 do 3,5e a bikovi od 1,9 do 2e. mada cu videti kad ih budem poceo prodavati za mesec dana koliko cu dobiti.

Ja imam bikca od nekih 570 kila i jutros mi rijetko balego a veceras jos i rede...nista vanredno nije dobio od hrane...ako sam mu ubacio malo sjenaze kad dajem kravama,cesto mu je bacim pa nevjerujem da je od tog,jedino sto mu prespem koncetrat kostanim (navuko se uz stevanu kravu) a nevjerujem i da je i to.Vidcemo sutra...
Evo meni jedna junica danas isto bije retko, mislim da je dohvatila malo previse lucerke. Sto kazes ti, videcemo ujutru.

Homoljac,sta je po tebi bolje jama ili samo izdjubravanje?? Predpostavljam da ne koristis nikakvu prostirku ispod ovih gde je jama?

Ako hoce od lucerke da rijetko balega onda je od nje...sjenaza mi je cista lucerka..Nisam mu juce davo lucerku a i danas rede balega...nije proliv vec ona kasa

Nazad
Vrh