Tov junadi

Nece jer ti je dobra silaza i lucerka ,uvek biraju ukusniji obrok....

koja kolicina ide
Kad dajes u hrani onda to mozes samo kod vezanog tova ili kad imas par komada jer nema potrebe da dajes svima ako imas vise komada.Zato mi je sigurnije sa vodom. Dnevna doza je 200g koliko je i kesica mada moze i do 500g u zavisnosti koliki je problem kod bika. Pomesam u flasi sa 2l vode i u usta direktno. Kroz dva dana ponovim. Obicno bude poboljsanja. Jednom prilikom kod jednog bika nisam video da mu je bolje posle te nazovi terapije pa me je jedan veterinar posavetovao da probam da iz usta bika koji preziva izvadim taj preziv to je kuglica velicine oraha i ubacim ovom sto slabo preziva. Ponovio sam to par puta i ovom drugom biku se vratio preziv. U toj kuglici je puno bakterija koje pomazu prezivanje. To je jedno iskustvo koje treba znati i nije tesko probati.

hvala kolega,kao sto sam i naveo za sad nema nikakvih problema,ali bolje pitati prije nego sto se nesto desi,cisto da covjek zna kako odreagovati

ajd da pitam ovde.u vezi pravljenja konc. kako je suncokreti jaci kad se iz njega iscedi ulje. a onaj sto se ne iscedi on je slabiji.??

Lako, jer ti se zrno suncokreta sastoji iz suve materije (proteini,minerali, ugljeni hidrati), masti (ulja) i vode. Kada iscedis ulje procentualno se povecava udeo suve materije.

Za par dana puni 5 mjeseci starosti
[IM
G]image hosting 10mb limit[/IMG]
16465902_1386247051416563_1827837746_o.jpg
[/URL]image hosting over 5mb[/IMG]

Koliko ima kilograma ?

- - - - - - - - - -

Ostavio sam jednog od Disca sad ima dva meseca pa cemo videti kakav ce biti.

Stvarno ne znam,ali dobro jede i dobro napreduje,nisam vjest u nekoj procjeni ali ako mi bude dozvolio izmjerit cu ga uz pomoc kanapa i onih tablica pa cemo vidjeti.Bas sam mu ovih dana povecao koncentrovanu hranu tako da se nadam da ce sad jos bolje napredovati

Kada su vezani moze se dozirati, ali kad su u slobodnom tovu jaci pojedu vise, slabiji manje i to nije dobro.
Sipam po volji, i uglavnom sa 200 kg pojedu oko 5 kg dnevno.
Zavisi od kvaliteta koncentrata i od kolicine i kvaliteta kabaste hrane.

Nazad
Vrh