Tov junadi

Koliko mislite da ovi imaju kg? Kupljeni su 10 Aprila, bili su sta 2 mjeseca i 20 dana, tezina prvog 161kg, drugog 160kg, treceg 163kg.
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG] Ovaj cetvrti je tele od nase junice. Oteljen 5 Maja, odbijen od sise posel 2 mjeseca i 15 dana, tad je imao 159kg.
slike.php
[/URL][/IMG] Njih cetiri trenutno pojedu 24kg koncentrata, 4 pune kante silaze ( kante su od jupola ) i jednu balu sijena.

Po koliko sí nabavio komad i koliko bili teski?

- - - - - - - - - -

Zanima me zbog razlike sa simentalcem koje su po 580 bili na vasaru

kako popraviti apetit ako je uopste moguce kod teladi/junadi,naime tele sad ima 3,5 mjeseca i jede on normalno,nikakvih problema do sad nije bilo hvala bogu,ali nekako a opet mozda mi se i cini nije navalentan-oštar na hranu kao prije,i kao što tekoh do sad nije bilo nikakvih problema ali me interesuje kako vi rjesavate proliv,jer to je u tovu cesta pojava i nanosi ogromnu stetu,jer junad nenormalno kaliraju

kako popraviti apetit ako je uopste moguce kod teladi/junadi,naime tele sad ima 3,5 mjeseca i jede on normalno,nikakvih problema do sad nije bilo hvala bogu,ali nekako a opet mozda mi se i cini nije navalentan-oštar na hranu kao prije,i kao što tekoh do sad nije bilo nikakvih problema ali me interesuje kako vi rjesavate proliv,jer to je u tovu cesta pojava i nanosi ogromnu stetu,jer junad nenormalno kaliraju
NeosulfoxP ..Supena kasika ujutru i supena kasika uvece praskasto direktno u usta. Nema bolje.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Prodato 25komada... Cena 2.05 plus subvencije... Pare za mesec dana. Posle nove godine ide i drugih 25... Miks prikolica se pokazala odlicno... Jako mali utrosak koncentrata ali bikovi su laksi za 30 do 40kg vremenski od hranjenja koncentratom na volju. E sad nisam racunao potrosnju nafte i hrane od pocetka pa ne znam sve parametre ali sledecu turu cu sve pisati i od 200kg krecem tov sa miks prikolicom. Znam samo da mi je bik oko 550kg u proseku jeo na dan 3.5kg koncentrata.. 7kg silaze... 1.5kg lucerke i 2.5 kg sojine slame ili obicne slame.To mi je bila smesa na kraju tova zadnjih dva meseca.

Prodato 25komada... Cena 2.05 plus subvencije... Pare za mesec dana. Posle nove godine ide i drugih 25... Miks prikolica se pokazala odlicno... Jako mali utrosak koncentrata ali bikovi su laksi za 30 do 40kg vremenski od hranjenja koncentratom na volju. E sad nisam racunao potrosnju nafte i hrane od pocetka pa ne znam sve parametre ali sledecu turu cu sve pisati i od 200kg krecem tov sa miks prikolicom. Znam samo da mi je bik oko 550kg u proseku jeo na dan 3.5kg koncentrata.. 7kg silaze... 1.5kg lucerke i 2.5 kg sojine slame ili obicne slame.To mi je bila smesa na kraju tova zadnjih dva meseca.

Koja je bila kilaza prodatih bikova, i koliko su okvirno za celo vreme tova pojeli kg koncetrata po komadu??

O prosloj turi sam pisao ovde jer sam je pratio i sve racunao.Ne znam tacno i onda necu da nagadjam bezveze... znam ja nesto od prilike ali to nije informacija za ovde. Ova tura je prosek za sad 555kg.. Mislim da ce biti veci prosek kad utovarim ove druge... Videcemo... Ubaceni krajem januara i pocetkom februara sa oko 120kg prosek...

Sto znaci ako su jeli 3,5kg dnevno za 10 mjeseci su ti pojeli oko tone koncentrata, a prije si pisao da su ti jeli oko 1800 koliko se sjecam prosla tvoja tura... a bili su tezi za 50kg, ima racuna izgleda ta mix prikolica i to finog racuna....

Tu i ja racunam da je razlika u koncentratu 6 do 7meteri ali opet lazem neznam tacno... Znam da mi ide jako malo koncentrata

Pa verovatno bi bili jos bolji rezultati da si isao sa vise koncetrata, ali pitanje je kako je rentabilnije.

Za probleme prezivanja, bolje varenje, obvnavljanje flore buraga, problemi kod nadimanja kopristim Neosaningest u hranu ili u flasu vode pa ga zalijem.

Stvarno mala kolicina koncentrata, koju pribliznu proteinsku vrednost je imao i da li je sa sojinom sacmom ?

Suncokretova sacma... sojina pogaca ... kukuruz i premiks.. 12.5 proteina sam pravio ali sam imao lucerku prve klase od 24posto proteina... sav list na njoj tako da mi proteini nisu nedostajali.... samo je trebalo pojacati energiju kroz silazu.

JA trenutno pravim koncentrat sa 14% proteina za bikove preko 250 kg , do 250 idem sa 16%. Silaza + lucerka kao kabasti deo, probao sam da im dam i slamu da jedu ali mnogo su fini i nece ....

Nazad
Vrh