Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mnogo zavisi od teladi, nacina drzanja i posvecivanja vremena zivotinji. Dok sam imao vise vremena imao sam neuporedivo vece priraste sad su tu negde oko 1,6. U pitanju su vezani bikovi. Kod mene dolaze kao sisavcad od 10-15 dana. Telad su sa juga srbije i po meni najlosiji kraj za nabavku teladi juzno od Save i Dunava. Ima mnogo faktora dok smo imali krave, nikad kupljeno tele nije bilo tezi bik od teladi od nasih krava, jer nije imalo nikakav stres nije vozano po pijacama, vasarima... Ja sam u ovoj temi pre par godina pisao kakve sam priraste postigao sa crnim holstajnima i ispao lazov. Jedino sto me je malo opralo je sto je jedan clan foruma bio prisutan kad sam doneo telad i kad smo merili bikove na utovaru, pa je potvrdio moju pricu. Svi koji su se ukljucili u diskusiju tvrdili su da je toliki prirast nemoguc i za simentalce, a ne holstajne. Telad koju sam doneo tri meseca ranije pre drugih, sad skoro ne mozes ni da razlikujes jer su se skoro izjednacili (30-ak kg).Tretman im je bio isti, ali ovi mnogo bolje guraju. Kad bi napisao do kakvih sam zakljucaka sve dosao zbog cega mi pada prirast neko bi pomislio da sam lud. Jedna od tih stvari je da bikovi koji piju hlorisanu vodu losije napreduju i imaju vecu konverziju od onih koji piju vodu iz subarteskog bunara iz mog dvorista. Postoji mnogo faktora ali ja verujem da je prirast od 1.8 moguc, kad se sve kocke uklope.
Moj ti je savet da uzmes to mladje i odmah mu das granule i seno na volju... nece kalirati ni kile... Za prvih mesec dana ce nabaciti najmanje 30kg... ne treba ti milsan niti bilo sta ... samo prvih dana u malo malo mlake vode rastvori obican kvasac pomesaj i neka to pije. Tako bih ja uradio... Naravno ivermektrin i. vitamini odmah.. a posto je promenjivo vreme prati malo temperaturu teleta jer neisplati ti se davati vakcinu za jedno tele...mlijeka nemam,ali mislio sam bas milsan kupiti u narednim 20-ak dana po 2-3l 2puta dnevno davati mu,naravno ovamo ispred na volju mu koncentrata za telad i sijena pa nek jede,ne znam ni sam nisam pametan jutros bio na pijaci i sve skuplje a losije od ovih,a ovo od 48 dana me bas privlaci,ako je ono sa 48 dana naguralo tu kilazu onda je to po mom misljenju extra grlo ,volio bih cuti i misljenje kolege @dr.drdjan kao i ostalih kolega koji se bave ovim poslom,tovio bikove jesam ali uvijek od svojih telica tj koje oteli krava ostavim za tov,ali eto sad sam dosao u situaciju da kupim tele za tov po prvi put,pa ne bih da odma bude feler
Nema na cemu.. Dobrodosao!.hvala puno ljudinoo,ako nekad me put nanese u zrenjanin imate od mene
Moj ti je savet da uzmes to mladje i odmah mu das granule i seno na volju... nece kalirati ni kile... Za prvih mesec dana ce nabaciti najmanje 30kg... ne treba ti milsan niti bilo sta ... samo prvih dana u malo malo mlake vode rastvori obican kvasac pomesaj i neka to pije. Tako bih ja uradio... Naravno ivermektrin i. vitamini odmah.. a posto je promenjivo vreme prati malo temperaturu teleta jer neisplati ti se davati vakcinu za jedno tele...
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока