Gledaj ja nigde nisam pomenuo prirast od 2kg,ali ja sam se uverio da moze 1,8,ajd da nisam p da nekako i verujem tebi ali sam video,msm nemoj da mi zameris ako nam se misljenja ne podudaraju,a za 720kg sto ti racunas po mojoj racunici nije moguce zbog raznih faktora,670kg je bio najveci bik a prosek 607kg,drugo je u praksi,a drugo je na papiru i to valjda dobro znas,a sto se tice kvaliteta teladi tu sam po meni sto posto u pravum jer pogledaj ti tvoju telad sto su ti stigla,vecina ih je bledja koliko sam primetio,i pogledaj ti tvog bika od 8,5 meseci i mog od 8 meseci, ne kazem ja da lazes ali svako bi rekao ko drzi duze i bavi se tovom da je tvoj bik stariji od mog za 2 meseca i vise.Ja idem i licno kupujem telad u mom selu i okolnim i znam od koga sta kupujem,msm nije da se hvalim ,ali ima tamo koliko sam video u temi krave ,rekao je jedan da centralan srbija vazi da ima jedne od najboljih simentalaca,msm nema mesanja sa holstajnom,ali jedino po meni moze da bude u kvalitetu telad jer po tvojoj prici kako ih hranis i sve mora da idu maksimalno.Ali zelim ti svu srecu kolega da bude i kod tebe 1,6 do 1,8prirasta,i znas kako kazu(uvek moze bolje).A sto se tice za hranu vec sam napisao da ide prvi mlecni koncentrat,p tek onda prelaze na normalni,dobijaju kvalitetno seno i silazu.Dobijaju ujutru koncentrat i silazu,popodne imaju seno i uvece opet koncentrat i silazu.