Mi kada smo tovili nikada nismo gledali boju bikova imali smo crne holstajn krave i od njih smo telad tovili vrlo uspesno nasi sa godinu dana su mogli da stanu svakom simentalcu na crtu.Jedna anegdota ili kako vec imali mi u stali dva crna bika od nasih holstajnki dva simentalca i dva cisto bela meleza dodje mesar i odma sa kapije ju,ju vi imate crne to je sama koscura tu nema mesa da je crveni odma bi vam dao 2,30dm/kg (tada jos marka isla) vodi njega otac u stalu i cuti,a ovaj samo drobi dodju oni do vrata i pita ga otac koliko ono ti za crvene dajes pa 2,30 ali ti imas crne pa cu ti dati 2,00dm kaze otac aj udji u stalu i biraj koje ces kad je ovaj usao i video ucutao gleda robu i skrguce zubima.Kaze moj otac e ,a koliko ces ove bele platiti gleda mesar i kaze u j...o te ala mi uteraste tovari sve po 2,30dm ali nikome ni reci kasnije kada smo prestali sa tovom uvek je govorio da smo imali holstajne jace i od simentalaca.Nas prvi bik cistokrvni crni holstajn je imao 860kg sa 14 meseci.Kada je hrana dobra i kada se izabere prava roba starije grlo,a mrsavo to ide ko mecava kad se provali sa dobrom hranom i mi smo uvek takve i kupovali za tov,a to nas je jedan stari na zalost pokojni nakupac naucio.