Tov junadi

Juce se tele naduvalo kao balon,nisam imao neosaningest,pokusam sa 50ml maje i dosad nikakvih problema.Zahvaljujuci iskustvima ljudi sa foruma brzo i bezbolno sam rijesio problem.
interesuje me da li se maja 50ml.daje sama ili se razblazi sa odredjenom kolicinom vode.poz.

Ja sam dodao i malo vode misleci da ce biti prejaka koncentracija sirila,a ovako se bolje rasporedilo(tako sam razmisljao u tom momentu).Sad me interesuje dali se isto moze primjeniti i na krave koje imaju problema sa varenjem jer je kod mene cijena neosaningest 2 eura 200gr. a sirilo 2,25 eura 1l?

Zarkov mali:
Praticu obavezno i javim.

nemam pojma sta sam mu uradio sa onim crevom ali i preziva i podriguje i ne naduvava se,cena kod mene u gradu neosaningesta je 195 din 200 grama

Od lekova za naduv to jest da bi se izduvao koristi se Sikavet, a neosaningaest je da obnovi floru buraga i da pomaze preziv. Od alternativnih pomagala moze mast, ulje, slanina, sirilo, neko gazirano pice, crevo,i troaker kao zadnja varijanta za spasavanje zivotinje.

coci064@ sta je troaker? Dali je to busenje juneta? Gde mu se gurne ona cevcica sa ventilom za izduvavanjem?

Video sam druze. Pre 4-5 godine veterinar je busio jedno moje tele i izvukao ga. Kad smo ih prodavali bio je jedan od najboljih bikova ali kazu da se to retko desava da posle toga bude krzljav i nikakav. Ali zato pre dve godine smo imali isti slucaj i nije se izvukao, morao je pod noz.

Takav je to posao svaki novi dan donosi i nove probleme.Jutros tele staro mjesec dana dise(dahce) sto na sat,odem u vet.ambulantu,tamo mi veterinar napravi 2 injekcije koje sam dao teletu oko 12h.Zabrinut sam jer je veceras stanje nepromijenjeno sto se tice disanja jedina je razlika sto jutros uopste nije htjelo da jede a veceras je jelo.Neznam sta da radim ako do ujutro nebude napretka?

Prati da li tele leze ili samo stoji ,ako nece da legne upala pluca 100% ,neka vet. dodje i poslusa mu pluca i uz antibiotsku terapiju 2 ampule lasiksa.

Veceras je lezalo kad sam bio da ga vidim.lasiks,cemu on sluzi?Sta bi od antibiotika trebalo da upotrebim,sutra je nedjelja a ovi nasi veterinari su velika gospoda valjda ovim danima zarade vise nego dovoljno pa nedjeljom gase telefone?Moze li se ista nabaviti u humanoj apoteci?
Ko za inat zaturio sam negdje toplomjer tako da neznam!

Nazad
Vrh