Neko bi stvarno trebao biti zadužen u državi (i sa većom odgovornosti) za zdravlje naroda vezano za poljoprivredu i proizvodnju hrane uopšte.Kad već nemožemo sve idealno da ispoštujemo , trebalo bi ići nekim redom po prioritetima.Najviše me nervira izjednačavanje pojma "domaće" sa "zdravo" i "prihvatljivo" , a konkretno najviše se plašim baš voća i povrća koje direktno i nepreradjeno stiže sa naših njiva preko pijace na tanjir.Neki dan u jednoj polj. apoteci čekajući na red da kupim neki herbicid, slušam kako neki čiča dogovara sa trgovcem koji fungicid da uzme za jagodu , šta da ubaci u sistem kap po kap ,itd.Ovaj "inženjer" mu tumači nešto o karenci , čiča nešto mulja kada će brati itd.Sve mi to nekako strašno izgleda , nikakve kontrole ,a kod nas ima dosta proizvodjača povrća , voća ,čime oni prskaju i kada sam Bog zna , a glupa gospodja kad dodje na pijacu nebi ni slučajno kupila glavicu kupusa koja ima rupice od buvača ili nedaj bože da vidi puža , nego onu sjajnu i tamnozelenu od azota.
Neki ovde osuli drvljem i kamenjem na GM modifikovane ratarske usjeve za koje najsavremenije svjetske laboratorije nisu dokazale da su štetni po zdravlje a ove "domaće" proizvode samo malo operi i trpaj u usta.