Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Konacno za soju, oprskati totalom, za koji "pise barem na tarabi" da se razgradjuje ili iskombinovati 4-5 preparataza koje i na
tarabi pise "nemojte posle ovo i nemojte ono"...?
Tema je dobra,ali kako spreciti korov bez upotrebe herbicida?Zmije, žabe i ostala "gamad" su jedini znak da ti okolina nije baš potpuno uništena. Osim toga, zmije se hrane sitnim glodarima, a žabe raznim insektima i puževima, dakle ne zna se koja je od te dve životinje korisnija! Razumeo bih da deliš stanište sa crnim mambama, ali još nisam čuo da je neko imao problema sa belouškama.
A o samoj temi, šta reći, osim da mi je drago da je pokrenuta, jer će se na osnovu komentara ovde vrlo lepo videti na kom je nivou svest ljudi o štetnosti upotrebe herbicida.
Upravo o tome se i radi. Ne nanosiš ti toliko "veliko zlo čovečanstvu", koliko svojim potomcima, dugoročno gledano. Iskreno, ne znam kako obrađivati velike površine bez upotrebe herbicida. Jedan od razloga mog pristupanja ovom forumu je upravo želja da to saznam. Čini mi se da naši ljudi olako posežu za herbicidima, bez razmišljanja o posledicama, pa sam se zato priključio diskusiji. Na internetu postoji dosta knjiga u kojima se može pročitati da ljudi u svetu poslednjih par decenija uspevaju u tome da odgaje kvalitetne proizvode bez upotrebe hemikalija i otrova, pa rekoh, mora da to može i kod nas. Prošle godine sam, kao apsolutni početnik, uspeo da u bašti površine 6 ari odgajim povrće za celu godinu za svoju porodicu. Nije neka površina i nije neki uspeh, znam, ali suština je u tome da ni kap hemije nisam koristio, ni herbicide, ni pesticide, ni veštačka đubriva, a biljke su ipak rasle, zdrave i predivne. Zato pitam vas, koji se dugo bavite poljoprivredom, da li je iko ikad pokušao da pusti prirodu da sama uspostavi ravnotežu....hočete li vi da nam kopate kukuruz i ostale useve da mi nebih nanosili veliko zlo čovečanstvu...