Torpedo

75, prosli put je promenjen iglicasti lezaj i nije iskakao reduktor, sad opet nije valjda tako brzo stradao, donji snop sam video odozgo i vidim imaju malo lufta zupcanici, ne znam kako to mogu resiti, a kada ubacim u spore cuje se neki jako neprijatan zvuk, ne znam da li je to normalno kad vuce sporim

Ako hoces da rijesis luft na zupcanicima donjeg snopa moras traktor na pola kraj mjenjaca.Zatim skinuti poklopac oznacen na slici.Ispod imas vijak koji trebas da stegnes.Pri stezanju trebas paziti da ne pretegnes lezaje na osovini.

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
A kad bi se stavila tandem pumpa, ja sam mog jucer otjerao na operacijski stol radimo mjenjač, a i hidraulik cemo rjesit, sporo dize, makar promjenit pumpu ili stavit duplu :)
Ne bi ni diro hidrualik na njivi s plugom odradi posao moze dignit nije to neki problem pumpa je kod mene prva petoletka, ali sad kreće branje kukuruza i treba kipat, prazan bunker digne ko od šale jucer sam spojio berać, mene kardan malo zeza, a to sve moram rjesit ne vrijedi ovako mozda bi i izguralo do kraja, jedan dio je tako odradio a to je proljeće, i sada preoro strnjake, a sad je doso red da se Torpedu izađe u susret :)

a motor jel budete radili?

- - - - - - - - - -

Ako hoces da rijesis luft na zupcanicima donjeg snopa moras traktor na pola kraj mjenjaca.Zatim skinuti poklopac oznacen na slici.Ispod imas vijak koji trebas da stegnes.Pri stezanju trebas paziti da ne pretegnes lezaje na osovini.

ovo nije torpedo.............. il se varam??

Ova slika gore je Deutz,al u biti je isto ili slican nacin rada..
Ispod poklopca je vijak koji trebas provjeriti.Obavezno provjeri iglicasti lezaj na zupcaniku rikverca.

@Žiki naravno rjesit cemo ono lupkanje !
Edit
Sad sam bio kod majstora, skidali smo zadnje tockove, pobacili glocne, odvojisli motor od mjenjača, ja sam odvajo el instalaciju pošto je to moje zanimanje, ali pomažem majstoru, covjek dok je živ uci a ja bi volio što više o tome da znam, tako da pomažem mu kad ima posla, do kraja dana cemo mjenjac odvojit kompletno i rasturit to sve i krenut redom što ne valja bacat i novo stavljat :)

- - - - - - - - - -

Evo rasturen je :D
2wplawh.jpg

Poslednja izmena:
kolege,jel moze neko da mi kaze kako se resavaju kocnice na 75-i,tj jel neki problem da se odrade i kakva je redosled rada:ppozdrav:

zna li neko zasto moj torpedo nece odma da pali, ujutru poduze vergla i upali, preko dana isto vergla ali manje, retko kad bas odma upali, nekad i vruc vergla dosta i nece da upali i probam opet on upali, zna li neko sta bi moglo da bude?

zna li neko zasto moj torpedo nece odma da pali, ujutru poduze vergla i upali, preko dana isto vergla ali manje, retko kad bas odma upali, nekad i vruc vergla dosta i nece da upali i probam opet on upali, zna li neko sta bi moglo da bude?
Pumpa visokog pritiska to jest bos pumpa ako ne kompresija motora trece nema, torpedo traktori lako pale.

Vjerovatno ti fali ulja u PVP.Skini poklopac na pumpi. .To ti je onaj poklopac koji pokriva elemente.Sve dobro naprsci sa WD-40 i nalij ulje u PVP.Naprsces sa WD-om i razradis malo elemente.

Poslednja izmena:
sipao sam ulje u nju gore na ovom cepu odozgo nasuo 2dl, videcu da otvorim taj poklopac i naprskam sa wd pa cemo videti, kako bih to za kompresiju mogao da vidi, da skinem gore one kape i stelujem ventile jel? niz brdo mu dosta zalece motor

Nazad
Vrh