jbrtka
Član
Javi se clanu kutalek,ili ga pozovi na mob 063667819
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da li neko zna gde mogu da kupim prednje tegove za torpeda 9006???ako znate posaljite mi poruku.
ispod traktora iza doboša ručne kočnice ima ventil za zračnu instalaciju koji ji spojen polugom za ručnu ako ti on nije pravilno naštiman ne prolazi zrak na ventil.probaj ga rukom prebacit u skroz zadnji položaj (pema nazad) dok ne uklopi tad bi trebalo ići.Tako je kod menePitanje za znalce, na torpedu 9006 sam stavio remen na kompresor kompletna zracna instalacija je spojena, zrak mi dođe do papuče al dalje ne ide izvod iza mi je spojen al na njemu nema zraka ?
Imam jedno pitanje kad sam sastavio motor na torpedu 9006 deutz f6l912 cuo sam uvijek neko lupkanje,ali nikad nije prestalo dok je motor hladan kad se vozis cuje se da reze i ima dobar zvuk a cim se ugrije cuje se uz rezanje iz vana kad prođem traktorom kako nabija nesta, motor se ne grije, pritisak ulja dobar, al mi je vec to počelo na živce ići šta bi moglo nabijat dal to koji ventil nije oke, ventile sam štelovo sam, i drugi put kad mi je otkinio kajlu na bosch pumpi preštelovo je jedan majstor radi sve oke al ubija me to, unutra kad se vozis ne cujes rad motora vec samo to nabijanje ?[/QUOTE
Dali se to lupanje cuje i kad drzis pritisnuto kvacilo ustvari lupanje se cuje kad radilica ima aksijalno pomeranje. Najbolje da ustanovis odakle dolazi taj zvuk.
Imam jedno pitanje kad sam sastavio motor na torpedu 9006 deutz f6l912 cuo sam uvijek neko lupkanje,ali nikad nije prestalo dok je motor hladan kad se vozis cuje se da reze i ima dobar zvuk a cim se ugrije cuje se uz rezanje iz vana kad prođem traktorom kako nabija nesta, motor se ne grije, pritisak ulja dobar, al mi je vec to počelo na živce ići šta bi moglo nabijat dal to koji ventil nije oke, ventile sam štelovo sam, i drugi put kad mi je otkinio kajlu na bosch pumpi preštelovo je jedan majstor radi sve oke al ubija me to, unutra kad se vozis ne cujes rad motora vec samo to nabijanje ?[/QUOTE
Dali se to lupanje cuje i kad drzis pritisnuto kvacilo ustvari lupanje se cuje kad radilica ima aksijalno pomeranje. Najbolje da ustanovis odakle dolazi taj zvuk.
Čuje se baš iz motora isto je kad je pritisnuto kvačilo i kad nije onako tkk,tk,tk znate na šta mislim i kakav je zvuk, aksijalno pomeranje, pa mulac koji je radio motor je mjenjo leteće,aksijalne i stabilne ležajeve taj zvk mi dolazi negdje kod glava motor radi ravnomjerno i sve oke al negdje se to cuje gore kod motora ili je drugi il prvi klip do kabine tako mi se čini