Torpedo

kako na torpedu da napravim dupli izlaz hidraulike? imam jedan pa ako bi kupio rolo presu morao bih nesto praviti! hvala :)

Pitanje za znalce, na torpedu 9006 sam stavio remen na kompresor kompletna zracna instalacija je spojena, zrak mi dođe do papuče al dalje ne ide izvod iza mi je spojen al na njemu nema zraka ?

moye li neko da mi kaze gde da nabavim onaj nastavak na pumpi nidroulika sto se navrce cev i ona dva djavolcica sto drze razvodnik i brjeve iglicastih lejaza u rukavcu kod torpeda 9006 kuda prolazi poluosovina?

Pitanje za znalce, na torpedu 9006 sam stavio remen na kompresor kompletna zracna instalacija je spojena, zrak mi dođe do papuče al dalje ne ide izvod iza mi je spojen al na njemu nema zraka ?
ispod traktora iza doboša ručne kočnice ima ventil za zračnu instalaciju koji ji spojen polugom za ručnu ako ti on nije pravilno naštiman ne prolazi zrak na ventil.probaj ga rukom prebacit u skroz zadnji položaj (pema nazad) dok ne uklopi tad bi trebalo ići.Tako je kod mene

malo smo radili dok nismo pokisli
img20130715135316.jpg
img20130715135326.jpg
img20130715135341.jpg
img20130715143716.jpg

ma kakav tarup, kupis lexiona sa seckom i resio si probleme..:) da ima kabinu bilo bi drugacije..

Imam jedno pitanje kad sam sastavio motor na torpedu 9006 deutz f6l912 cuo sam uvijek neko lupkanje,ali nikad nije prestalo dok je motor hladan kad se vozis cuje se da reze i ima dobar zvuk a cim se ugrije cuje se uz rezanje iz vana kad prođem traktorom kako nabija nesta, motor se ne grije, pritisak ulja dobar, al mi je vec to počelo na živce ići šta bi moglo nabijat dal to koji ventil nije oke, ventile sam štelovo sam, i drugi put kad mi je otkinio kajlu na bosch pumpi preštelovo je jedan majstor radi sve oke al ubija me to, unutra kad se vozis ne cujes rad motora vec samo to nabijanje ? :sta:

Imam jedno pitanje kad sam sastavio motor na torpedu 9006 deutz f6l912 cuo sam uvijek neko lupkanje,ali nikad nije prestalo dok je motor hladan kad se vozis cuje se da reze i ima dobar zvuk a cim se ugrije cuje se uz rezanje iz vana kad prođem traktorom kako nabija nesta, motor se ne grije, pritisak ulja dobar, al mi je vec to počelo na živce ići šta bi moglo nabijat dal to koji ventil nije oke, ventile sam štelovo sam, i drugi put kad mi je otkinio kajlu na bosch pumpi preštelovo je jedan majstor radi sve oke al ubija me to, unutra kad se vozis ne cujes rad motora vec samo to nabijanje ? :sta:[/QUOTE
Dali se to lupanje cuje i kad drzis pritisnuto kvacilo ustvari lupanje se cuje kad radilica ima aksijalno pomeranje. Najbolje da ustanovis odakle dolazi taj zvuk.

Moguče na maloj pesnici razmišljao sam o tome, dizne su bile na ispitivanju dvije dizne sam promjenio tj. kupio nove i bošista ih je također ispitao i svih 6 podesio, ali ako vec je luft na maloj pesnici radi tako vec 5 mj jel nebi vec razvalio klip ili sta ne znam nisam stručnjak sad kad zavrsim oranje ice na operacijski stol krenit cu redom skidat glave i stubline i provjerit!
Ne znam sta bi moglo biti :sta:

- - - - - - - - - -

Imam jedno pitanje kad sam sastavio motor na torpedu 9006 deutz f6l912 cuo sam uvijek neko lupkanje,ali nikad nije prestalo dok je motor hladan kad se vozis cuje se da reze i ima dobar zvuk a cim se ugrije cuje se uz rezanje iz vana kad prođem traktorom kako nabija nesta, motor se ne grije, pritisak ulja dobar, al mi je vec to počelo na živce ići šta bi moglo nabijat dal to koji ventil nije oke, ventile sam štelovo sam, i drugi put kad mi je otkinio kajlu na bosch pumpi preštelovo je jedan majstor radi sve oke al ubija me to, unutra kad se vozis ne cujes rad motora vec samo to nabijanje ? :sta:[/QUOTE
Dali se to lupanje cuje i kad drzis pritisnuto kvacilo ustvari lupanje se cuje kad radilica ima aksijalno pomeranje. Najbolje da ustanovis odakle dolazi taj zvuk.

Čuje se baš iz motora isto je kad je pritisnuto kvačilo i kad nije onako tkk,tk,tk znate na šta mislim i kakav je zvuk, aksijalno pomeranje, pa mulac koji je radio motor je mjenjo leteće,aksijalne i stabilne ležajeve taj zvk mi dolazi negdje kod glava motor radi ravnomjerno i sve oke al negdje se to cuje gore kod motora ili je drugi il prvi klip do kabine tako mi se čini

To isto se culo i kod mene. Majstor je izmerio kompresiju i na cetvrtom cilindru je kompresija bila manja e sad neznam sta je radio samo mi je rekao da je smanjio kompresioni prostor na tom cilindru i izjednacio komp. sa ostalim cilindrima. Jedno vreme se nije culo lupanje ali sad se opet cuje malo.

Uzmi jedan stap i jedan kraj stavljaj na blok od motora gde dodju klipovi a drugi kraj na uvo i slusaj gde se cuje to lupkanje dali u donjoj mtvoj tacki ili gornjoj ako je u gornjoj onda je mala pesnica.Ako je mala pesnica budi sretan sto se nista nije desilo mada sam i ja mtz terao tako skoro pola godine pa tek u oranju sam menjao male pesnica posto je tada bas pocelo jako da cuka!

Jedan "majstor" tvrdi da je kompresioni prostor u pitanju da bi se traktor treso da bi imo velike vibracije na volanu a sad ne znam i da zaboravih napomenut na 2 klipu od kabine na ispuhu gje je ispuh uvrnut u glavu ima malo ulja stalno na matici vidi se da pusta tamo malo e sad neznam jel to kakve veze ima ?

Jednaka kompresija ti je osnova za pravilan rad motora. Cim se to poremeti motor menja zvuk iako i dalje dobro vuce i radi. Na tom 2 cilindru Ti stvatno nesto nije u redu.

Kad sam radio motor ovako je bilo moj motor od torpeda je skroz se raspo karike su popucale klipovi izribani sastrane radilica na 4. specijali katastrofa je bilo, i šta ću nađem u selu kod sebe deutz f6l912 koji nije paljen bio jedno 5 godina nije imo turbinu,hladnjak ulja, i sve te gluposti al je u suvom bio, covjek mi je garantiro da su klipovi kao i radilica oke, tako je i bilo rastavio mi je "majstor" taj motor i radilica je perfektna jos na standardu, klipovi uredni stubline također i ja sam promjenio ležajeve i karike, ali glave od toga motora su bile loše od stajanja malo hrđe dobile i tako i ja uzmeme glave moje od torpeda i samo stavim gore tj. majstor al sam mu reko da mi ošlajfa glave i provjeri ventile, naravno on to nije napravio kaze to se ne mora, u cilju mu je bilo da me se rjesi jer mi ne radi za novce tj. novce je uzeo prije 5 godina i sada mi odrađuje, ujebo mi je i motor na kombajnu pa sam se 2 godine mucio dok nisam sam sve preslozio, znaći sve je napravljeno ali glave nisu nit šlajfane nit otvarane, a mozete mislit kakve su kad su karike u motoru popucale tj. motor se sigurno naradio, e sada šta moze predstavljat to curenje ulja dal mozda jedna glava nije ispravna pa da jedan ventil dodiruje klip ili kako već, kolega mi je reko da za poćetak skidam glave redom, i gledam jel ima na kojem klipu otisak ventila ako nema da provjerim luft u maloj pesnici također i da tako idem redom, jel bilo mi je čudno kad sam vidio to ulje i jos jedno pitanje, kompresioni prostor se radi sa onim platnama ispod stublina ja sam dobio u garnituri brtvi nove ali tanke aluminijske, nije problem svugdje metnut jednu ili koliko treba kkao se mjeri kompresioni prostor i kako se zna gdje trebaa jedna, gdje 2 ili cak vise ?

Nazad
Vrh