Torpedo

500€ jooj otvorili mjenjač milion drugih stvari nasli jos, mene su djelovi izasli 1100€ neka šuplja osovina, 2 zupčanika neka, i svi ležajevi za mjenjač, sve se mjenja nije jos sastavljeno nije bilo djelova na lageru, pa kad su dosli nismo novaca toliko imali pa u petak je sve doneseno i pocinje se danas sklapat, mrak na oći mi je pao kad sam cifru cuo, definitivno su im mjenjači pre skupi za održavanje a nisu bog zna šta, samo eto šuti i teraj za bolje nemam !

Torpedo je izuzetno fina mashina i stvarno treba imati malo osecaja za te traktore, vidim da se skoro svi zale na menjace, neznam sta radite sa njima, ali na 75 ici bez prednje vuce je menjac savrsen ( kishobran ili kako ga vec zovu) taj ko upropasti menjac stvarno nema osecaja za menjace, kod mene je 75 ica 1985 godiste i savrseno funkcionise menjac, nema krcanja, krljanja, iskakanja iz brzina... perfektno radi.... dok na 90 ci sa prednjom vucom, hoce nekad, ali stvarno retko da izbaci iz 3 ce brzine, ali tako sam ga kupio i hteo sam da ga radim ali je majstor rekao da nema potrebe za tim jos uvek, jer i novi delovi kad se stave jako su loseg kvaliteta i nece dugo trajati... Znaci samo lagano i jako ce vas dugo sluziti ti traktori...

Ja sam na imanju terao adriatica 90 sa prednjom vučom 8 godina i nisam imao nekih problema a radio sam sve i svašta sa njim, počev od oranja sa tri brazde (imt 757) pa priprema sa setvospremačem imt 4,40 metara i brilion od 3-3.5 metara (zaboravio sam mu širinu), pa setva sa šestorednom i dvanastorednom sejalicom nodet (150-200 hektara godišnje repe i soje), prskanja (500-600 hektara godišnje), paranje, vađenje repe sa linijom za repu (nosio vadilicu, 80-100 hektara godišnje), setva pšenice, a transporta pitaj boga koliko (dve zmajevke), išao za Bačku Palanku, Suboticu, Male Pijace, Hajdukovo, Bačku Topolu, Novi Bečej, Stari Bečej, Novi Sad, Ravno Selo, Vrbas, Ada, Senta...Nikad me nije ostavio ali sam ga sam vozio, što kaže kolega Rodić treba malo imati i osećaja za traktor a ponaročito za torpeda.

Ja sam u planu sad da kupim 75-icu pa ce mo da vidimo sta cu nac i kako ce sluzit, nadam se da ce dobro:ppozdrav:

Treba mi pomoc.danas otac otiso da bere kukuruz i otiso motor.jos nije rastavljen ali je polomio blok na obe strane tako da molim sve koji znaju gde mogu da nadem polovan blok za torpedo 75 neka napise bio bih jako zahvalan.najverovatnije je polomljena radilica,videcu kada ga rasturimo.

ručica hidraulike "Z" u gornjem poluzaju samo tada dize ruke hidraulike,a kad je u donjem "L" poluzaju nece da dize ?????????????

to znaci da ti dize samo preko finog hidraulika,ko prvo isprobaj jel ti radi fini hidraulik,stavis rucicu u gornji polozaj,a rucicu za hidraulik negdije na 12 i probas iza sa pajserom napet gdije kvacis plug,i ako ti hidraulik stoji na mjestu pogledaj da ti nije puko stift na rucici s kojom prebacujes fini i grubi hidraulik

Treba mi pomoc.danas otac otiso da bere kukuruz i otiso motor.jos nije rastavljen ali je polomio blok na obe strane tako da molim sve koji znaju gde mogu da nadem polovan blok za torpedo 75 neka napise bio bih jako zahvalan.najverovatnije je polomljena radilica,videcu kada ga rasturimo.
pa kolega ja koliko znam samo kod brace u Vajskoj,oni ga imaju u delovima a koliko ce to zadovoljstvo kostati to je vec diskutabilno pitanje :sta:

jer i novi delovi kad se stave jako su loseg kvaliteta i nece dugo trajati... Znaci samo lagano i jako ce vas dugo sluziti ti traktori...

Upravo ovo što si rekao. Problem je u kvaliteti djelova.
Većinom su to traktori su radili i kojem kakvim kombinatima, zadruzima i svi su istjerani do kraja.
Od kako je propala tvornica torpedo nema djelova, nego ih pravi kojekakve privreda.
Kad bi se imalo lijepo novaca, najbolje bi bilo od orginal deutz-a kupit djelove menjača ako odgovaraju. Ja mislim da bi trebalo odgovarat jer su to potpuno isti traktori.
Isto tako, ja sa čudim šta rade ljudi s tim menjačem, znam more 7506 torpeda i niko nije imao problema, dok recimo na 90-tki je imao jedan kolega. Al to je sve zbog godine proizvodnje traktora.

e pvako, znate da imam torpeda 75, sad kad mu upalim prednju vucu prednji tockovi malo koce u odnosu na zadnje a prednje su 11,2 24 a zadnje 18.4 30, i prednju kad mu gasim moram ga vratiti metar u rikverc da bi je iskljucio, mislim da nece da je ugasi samo sto su natezeni zupcanici

Nazad
Vrh