Torpedo

sa tih dodatnih 18ks ja bih lagano završavao sve poslove i u najtežim uslovima. bolje i jeftinije bi mi to bilo nego da ubacujem Magirusov motor,četvrtak sa interkulerom i turbinom od 122ks

Ja sam video Torpedo sa ubačenim motorom od Tam-a F4l413 (4 cilindra), 110ks. Traktor je malo duži od 7506, a dosta kraći nego 9006.

Ali u tome i jeste čarolija devedesetke,u dužini,ja sa njim bez tegova nosim resturivač težak oko 200kg sa 1500kg veštaka,i ako trebe mogu razbacivati i 3.CZ

ne,max 70-80C,greje se samo ako pušta negde(samo se to kod njih nevidi jer je sve unutra),to pumpa domiriva,pa se onda greje,mogu sa takvim teretom ostaviti koliko god,neće upustiti ni milimetar,doduše za takve terete moraš imat pomoćne cilidre fi55
Post je spojen: [time]1291156474[/time]

Mindjusar ajde reci nam koliko kosta prepravka torpeda da bude tako izdignuta kabina i ta haubna?

Evo kako to izgleda na jos jedan nacin , clanovi iz Padine sigurno znaju ciji su ovo traktori inace fantasticno radi majstor Ivan a i nema posle toga nikakvih problema sa nicim , ja bar mislim da je tako kako su nam rekli ljudi koji ih poseduju......... :D :D :D
140zqdy.jpg

2cps5q9.jpg

91drtw.jpg

2uhxroj.jpg

9u8cns.jpg

2d2eqvs.jpg

4hxq1v.jpg

1z23q77.jpg

9iwhsh.jpg

2uj3xn6.jpg

Sve komplet(farbanje akrilnom bojom,nova stakla,kutija za alat,kutija za akumulator.rezervoar sa strane auspuh sa strane,usisna sa strane.prednji blatobrani...sve to maksimalno izadje do 3000evra

Vidim da su nafrljili turbinu na Torpeda ali hm :sta: neznam kako su rijesili dodatno podmazivanje klipova a sta sa glavom.Hmmmm ja sam kolegi na golfa2 1.6D ugradio turbinu i izdurao je 40 000km i glava je izgorila skroz a klipovi i karike su igrali"uzicko kolo"u stublinama kad smo ga razalatili a bio je cisto solidan motor.Nista nije bilo od toga motora.Malo sam skrenuo sa teme ali valjda ce mod.biti razumni.
Post je spojen: [time]1291231678[/time]

prelepi su,i bas me zanima dali je menjao nesto na motoru kad je stavljao turbinu?
dali su klipovi isti ili drugaciji?

Nisu 'nafrljili' turbinu nego je to stavljen motor od RX-120 koji ima fabricki ugradjenu turbinu a motor je isti kao na 90 ki.a sto se glave tice i RX120 i TX 80 koji imaju fabricki ugradjenu turbinu,nemaju nista drugacije glave kao i ostali torpedo motori.i da napomenem d tu 90-ku nije pravio Ivan vec jedan drugi covek koji je to prepravljao po uzoru na one ivanove.

Vladimir Milin je napisao(la):
KAD SE DOGRADUJE TURBO MORAJU I KLIPOVI ZA TURBO.ALI STO SE TICE OVOG DOMACINA MASINE SU SUPER SVAKA CAST! ::traktor:: ::traktor::

Trebalo bi, ali ne mora. U našoj zadruzi su i u RX-e stavljali obične klipove i radili su normalno.
Fabrički su turbo motori imali drugačije klipove, u čelo klipa je bilo uliveno čelično ojačanje, ali ih nije bilo u prodaji, pa su stavljali obične.

Ma za turbo motore idu klipovi malo cvrsci i glava
podmazivanje klipova bi trebalo biti dodatno znam po svom FIATU kojega sam nafrljio pa ni sam neznam koliko konja ima jer ga nisam vozio na dinamometar ali turbini sam digao pritisak na 1.3bara trenutno, mislim da sam ga digao sa 90 na 130ks po mojoj procijeni a mozda i vise.

CAR je napisao(la):
Ma za turbo motore idu klipovi malo cvrsci i glava
podmazivanje klipova bi trebalo biti dodatno znam po svom FIATU kojega sam nafrljio pa ni sam neznam koliko konja ima jer ga nisam vozio na dinamometar ali turbini sam digao pritisak na 1.3bara trenutno, mislim da sam ga digao sa 90 na 130ks po mojoj procijeni a mozda i vise.
care mlaznice u cilindru prvenstveno sluze za hladjenje klipova a tek onda da imaju bolje mazanje

galki
druze znam to a ovi nisu koliko vidim interkulera metnuli a tu se gubi 10-tak ks.Kad se turbina dobro ugrije sta se desava? sta u tome trenutku interkuler odradjuje.Mislim da je ovaj posao malo vise "bravarski"odradjen ili se mozda varam a ziv covijek gresi.U svakom slucaju ako je dobro onda je dobro i drago mi je zbog toga.

Sta ce mu interkuler,kad je obican motor na 90 ki prejak za taj menjac!a ne jos da ima i turbo interkuler!samo sa turbinom kad ima 120ks i menjac na RX-u se dosta kvari.

Nazad
Vrh