Torpedo

ufff...jako tesko da moze tako..znam da adriatic ide oko 30-32 km/h a ovi specijal torpedo ide oko 28 km/h..ali bas tolko nebi bas vjerovao...jedino serija rx-100 i rx-120 su isli oko 36-38 km/h..al opet nije 40 km/h .a za rx-170 neznam koja mu je najveća brzina...Moguće da mu je diferencijal malo drukciji...koji zupcanik ima više zubi ili da ima veće točkove..ali opet ako ima veće točkove neznam dali bi stali ispod blatobrana...

Sa brzim diferencijalom i malo otvorenom pumpom,na 2600-2650 obrtaja,standardnim gumama,devedesetka ide 38 km/h.....Mozda nas je covek slagao za 2km/h ili on ima vece gume i dao mu jos veci broj ortaja, onda menjac moze da ide u k..... :ppozdrav:

Na torpedu ima par vrsta diferencijala,sve zavisi koji stavite,kad mene je ranije bio konusni sa 7 zuba,onda je bio sporiji isao je oko 30km/h,ali je sada na njemu brzi diferencijal sa 9 zuba na konusnom samim tim je i traktor brzi...A sad ide jako dobro u oranju i tanjiranju,sto sa onim diferencijalom nije mogao....ako ne verujete,dodjite u Mošorin pa ce mo izmeriti koliko ide...... :haha: :haha:

Mošorinac je napisao(la):
Na torpedu ima par vrsta diferencijala,sve zavisi koji stavite,kad mene je ranije bio konusni sa 7 zuba,onda je bio sporiji isao je oko 30km/h,ali je sada na njemu brzi diferencijal sa 9 zuba na konusnom samim tim je i traktor brzi...A sad ide jako dobro u oranju i tanjiranju,sto sa onim diferencijalom nije mogao....ako ne verujete,dodjite u Mošorin pa ce mo izmeriti koliko ide...... :haha: :haha:

ok..ali ovo da za diferencijal sa 9 zuba da lakse ore nego sa onim od 7 kako to ? Uvijek je bilo pravilo isto tako kao kod točkova..ako je manji točak jači je na prijenosu..al s time je i sporiji...tako i za diferencijal..Ako ima manje broj zubi jači je na prijenosu..ali opet svejedno je..jel bio točak ili zupcanik manji...

Vidis, vidis... Stajao sam kraj ovog traktora u Rumi i pricao ocito sa Acinim ocem... Nit je on napominjao da ima turbo ugradjen, nit smo nas trojica to primjetili...

Evo par slika ovog torpeda sto sam okinuo:

dsc02440se.jpg

dsc02441.jpg

dsc02442a.jpg

Ili se varam, il je cjena na vasaru bila 12 000€?

@ Bobo

Bobo, znaš li možda kolika je snaga i druge perfomanse od tog traktora.

Ovaj traktor sam video 3-4 puta u Rumi na vasaru,u pocetku su trazili 14000 evra,ne znam da li je jos prodat i po kojij ceni...

Pojma nemam... Razvezali s njegovim ocem pricu, a traktor nam nije bio toliko interesantan, jer se u mom kraju torpedo bas i nije pokazao.

Ali kad netko ulozi trud u sredjivanje traktora na ovaj nacin, vrijedi prici covjeku i pohvaliti trud, sto smo i napravili.

zrine892
Osnovni problem ko 90tke je menjac,tj 3. "beli zec" ona je izmedji 1. i 2.brizine.....sa sporijim diferencijalom mogao je da ore i tanjira 1. ili 3. "beli zec" ,posto je prva bila jako spora,mi smo ga vozili tom 3,onda je lepo isao,oko 8km/h i stalno je lomio menjac (sad da ti ne objasnjam kako i zasto)....a sada sa brzim diferencijalom ide prvom 8km/h, sve radi 1. i nema problema sa menjacom.... Zato sam i rekao da sad ide jako dobro u oranji i tanjiranju....
Post je spojen: [time]понедељак, 01. фебруар 2010. 01:23:33 MST[/time]

Ali kad netko ulozi trud u sredjivanje traktora na ovaj nacin, vrijedi prici covjeku i pohvaliti trud, sto smo i napravili.
Jeste to jako lepo sredjen traktor,ali ne vredi te pare...dodas jos 2000 evra i kupis novog rusa i miran si!!! :ppozdrav:
Post je spojen: [time]понедељак, 01. фебруар 2010. 09:25:24 MST[/time]

E sada sam uhvatio vremana malo da sednem za komp,,pa cu odgovoriti na pitanja,,,ovako 90.je odvrnuta na pumpi,,,i ima korpu od RX-a,,, gume ima standardne ... A sto se tice TX-a,,,necu ga istreivati ovaj vasar najverovatnije,,,posto ce verovatno biti blato do guse... On je TX-80,,,samo nisam imao de nalepnicu da kupim,,,s tim sto smo ugradili jos interkuler na njega,,i dobili jos 12 konja...tako da sada ima oko 82-3,,,konja. On je kupljen na imanj,,i u celosti remontovan....a u radu mogu reci da je zivlji od 90-tke,,,a trosi goriva ko 75-tica...

@ acalazić

Hvala na informacijama! Znači da ipak traktor sa slike nije TD75 sa turbom, jer takve nikada nisam video.
Da li bi moglo ugraditi turbo na redovnu TD75 sa odgovarajućim sklopovima? Da li bi trebala i druga radilica?

Slobodno ugradi turbinu,,,na 75-ticu,,,u to ti moze da zalegne najbolje od 82ojke Rusa,,,nova u NS-u 250 eura..moras preradjivcati izduvnu granu,,i imas malo posla oko usisne...A sto se tice sklopova najbolje ti je staviti nove MAHLE,,,oni su najbolji i mogu izdrzati dobro,,,sve ostalo ti je isto,,,e da stavi pojacane ventile obavezno.... U sustini motor mora biti generalno sredjen da bi se isplatilo stavljati turbinu... A sa Rusovom turbinom zagarantovano dizes &5-ticu na 90 konja..... javascript:void(0)

@ acalazic

Hvala Aco, ja nemam TD75 ali moj prijatelj ima i skoro će trebati raditi generalnu, pa se zato raspitujem.

Mošorinac je napisao(la):
zrine892
Osnovni problem ko 90tke je menjac,tj 3. "beli zec" ona je izmedji 1. i 2.brizine.....sa sporijim diferencijalom mogao je da ore i tanjira 1. ili 3. "beli zec" ,posto je prva bila jako spora,mi smo ga vozili tom 3,onda je lepo isao,oko 8km/h i stalno je lomio menjac (sad da ti ne objasnjam kako i zasto)....a sada sa brzim diferencijalom ide prvom 8km/h, sve radi 1. i nema problema sa menjacom.... Zato sam i rekao da sad ide jako dobro u oranji i tanjiranju....

Zato sto su te jedine brzine s kojom se najviše radi i koristi..u oranju i tanjuranje...a rijetko kada 4 bijeli zec( radna brzina ) inaci navodno da na tim 90 tkima najbolje imali gume koje nemaju velike ripne...najbolje onako o srednje...jer torpedo 90 dugačak i težak na tu duljinu..pa onda te gume koje imaju ripne stvaraju prevelik opterećenje menjaču..inače ako se pazi,čuva na njega taj traktor moze lijepo posluzit covjeku...bas sam razmisljao o 90-tku da imam za ove lagane poslove...malo me pati sto je neokretan...ali dobro je sto bi uz rusa radio radio teže poslove,oranje,pripremanje i tako....

acalazic...ovo mi je zanimljiva ideja za turbo :D jer se mora kakve prerade napraviti ? Dizna,bosch pumpa i tako ?
belarus 82 nema turbo..ali zato ima 892,952 i 1025 :D....

Mosorinac koliko kosta da se uradi brzi diferencijal na 9006-cu?
Ne znam,mi smo to stavili pre 5 godina,ne secam se koliko je kostao.....nadji nekog ko prodaje delove za torpeda,on ce ti reci,napomeni da ti treba konusni sa 9 zuba!!!

Nazad
Vrh