Tomo Vinkovic

Imam jedno pitanje za poznavaoce TV, posto sam dosao u posed istoga i neke stvari sredjujem na njemu pa imam nedoumuce. Posto cu menjati klackalice ventila i osovinu klackalica muci me sto je to nekako budjavo reseno na tom motoru sto se tice podmazivanja tih klackalica. Ja bih dovukao crevo sa filtera ulja na onaj navoj na osovinicu ventila i naravno razbusio osovinicu i napravio 1ili 2 rupice na osovinici gde stoje klackaliceda uljr izlazi. Vidio sam na slikama da je tako uradjeno na novijim 4 ld820 motorima . Pa me interesuje da li je neko to vec tako prepravljao na lda100/820 motoru ???

Mislim napravio bih redovno podmazivanje klackalica , ne na uljne pare ili sta je vec zamisljeno .... Uskoro neka slicica naravno :)

Ja sam to napravio na acme od 10 ks, ali je problem bio što je jak pritisak kroz cev slao previše ulja, pa nije otvor dole prema karteru uspevao da otalja i prelivalo mi gore na poklopcu ventila.
Rešenje je bilo da se stavi neka prigušnica da ulje praktično samo kaplje u osovinicu klackalica.
Kod mene je na bloku bio čep od uljne magistrale pa sam tu priključio cev.
Ako je kod tome taj otvor prema karteru veći, kod tebe neće biti tih problema.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ima cev od sipke podizaca ventila mislim da je to dovoljno veliko za slivanje ulja rupa je nekih fi 20mm. Zamisljam da se nabije u suplji sraf za crevo neki mesingan deo i da se razbusi tankom burgijicom ili neka dizna od karburatora tipa apn 4 ili slicno da se ogranici protok. Hvala Mirosti

Nazad
Vrh