Tomo Vinkovic

Najviše bih da kupim TV zbog prskanja. Mislio sam da kupim bez freze pa da napravim neki podrivač-setvospremač za održavanje voćnjaka. Zato ne znam da li mi uopšte treba 523 ili bi to mogao i 420.

Ja imam Tomu od 18KS i od ove godine sam popravio frezu i počeo da freziram. Tek sad vidim šta sam propustao do sad. Freziranje prvom brzinom jeste opterećenje no za voćnjak je dovoljno proći drugom brzinom a u drugu ne oseća frezu. Podrivač ne znam da li bi mogao da vuče.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedno pitanje:
Dal moze da se zavari u zadnjem kucistu menjaca nosac lezaja kroz koji ide zupcanik diferencijala i izlazno vratilo za prikljucke?
Dosta njih ne zeli da se prihvati tog posla, kazu zajebano variti gus
Inace sam uzeo pre pareseci tog 521 i pre neki dan laf smo otvorili prednji i zadnji menjac sok soba i jos plus primetim i da je to puklo u kucistu...

Jedno pitanje:
Dal moze da se zavari u zadnjem kucistu menjaca nosac lezaja kroz koji ide zupcanik diferencijala i izlazno vratilo za prikljucke?
Dosta njih ne zeli da se prihvati tog posla, kazu zajebano variti gus
Inace sam uzeo pre pareseci tog 521 i pre neki dan laf smo otvorili prednji i zadnji menjac sok soba i jos plus primetim i da je to puklo u kucistu...
Ja sam to vario, vario sam i u menjazu je bilo otkinuto UVO gde sa srafi osovina od promene smera trazili 350e za kuciste i ja zavarim reko kad sam mogao da varim kuciste menjaca na MTZ 1221 valjda mogu i na kinder traktoru!!!

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Neka masinica za vocnjak danas poceo.
Za drugara ima lesnike pa mu treba da sparta travu, uzeo sam velike pacije noge of 22cm ici ce 7 motika
A zahvat 110cm samo da poklopi TOMICU
5e61a1f660bd7471f612311b41a6402e.jpg
8a5b83819606da2c8b4b10c5a74f4330.jpg

Ovde je lagana zemlja inace vec par godina ja mi u jesen podrijem na 40-50cm a preko leta se zulja nedeljno spremacem zbog trave i bude super

Pa ovako ja koliko znam zmigavci ne odgovaraju tom godistu i sediste ne odgovara tom godistu. Ili je traktor stariji od te '87. ili je to iz nekog razloga menjano. Ja sam imao jednog '86. i zmigavci su bili drugaciji, a sediste isto. Jos uvek imam jednog '89. i kod njega i zmigavci i sediste drugaciji nego kod ovog. Zadnje gume su mu verovatno iz prve ugradnje OBILICEVO, a prednje su menjane. Preporuka je da se menjaju sve 4 zajedno jer ovako nije zdravo za diferencijale. Koja je realna cena to vise stvarno ne znam. Po oglasima su dosta skupi. Moj drug bi mozda prodao jednog sa dvobrazdnim i jednobrazdnim plugom za mislim 2000 €. Verujem i ovaj sa frezom da bi trebao tu negde da bude sa cenom.

Hvala na odgovoru, a sta je ovaj deo pored auspuha, na drugim TV to nema ili je mozda sa druge strane. 2000 e sa plugom?? Onda je ovaj preskup.

Molim i drugi put. To mu je ugradjen alternator, a fabricki ima dinamu. Sa dva pluga mislim da ga ceni 2000 € mada me nije mnogo zanimalo pa nisam bas siguran. Koja je cena za ovog sa frezom?

2850e sa frezom, 2500e samo traktor. Mada to je kao zamena za IMT509 uz moju doplatu ali mislim da je i za kes toliko. Ako mozes pitaj koji je model i godiste pa mi posalji na pp, mada je udaljenost uvek problem.

Dosta ga taj ceni. Ovaj od drugara je 419 ili 420. To je znaci pocetak ili sredina 80-ih. Neka godina gore ili dole po meni nije bitno. Znam da mu je valjda prosle godine ili cak ove kupovao gume i sredjivao masinu. Samo sto kazes daljina je velika.

Ako nekome treba video sam kod coveka dvobrazni plug sto se kaci na onu osovinu bolcnu u sredini

2850e sa frezom, 2500e samo traktor. Mada to je kao zamena za IMT509 uz moju doplatu ali mislim da je i za kes toliko. Ako mozes pitaj koji je model i godiste pa mi posalji na pp, mada je udaljenost uvek problem.
To je po mom misljenju malo jaca cena. Ovde je letos jedan covek pazario TV 420 sa prikolicom pravljenom, frezom i plugovima za 2000e. Za 2700-2800e vec mozes naci Tv 818 ili 821 tu negde 88-90 godiste, koji je dosta mladji traktor a i malo bolji je, ima i nozni gas.. Mi kad smo letos kupovali izmakao nam jedan Tv 821 generalno sredjen za 2750e, tako da moze da se ubode, samo treba malo pronjuskati.

Nazad
Vrh