Tomo Vinkovic

Pa i IMT je daleko od traktora pa ga koristimo... Sve je to stvar potrebe i mogucnosti za kupovinu... Ne kazu komsije bzvz za IMT "crveni srpski poluproizvod"...
P.S. Imam oba pa i te kako znam sta i koliko mogu...

Poslednja izmena:
imam i ja njega sluzi da ne lomim ledja sa frezom i molim vas da me ne udedjujete da je to TRAKTOR!!!! To je freza na 4 tocka sa sedistem!!!
d5662987c08a91d07d72883247f62380.jpg
0fcd0b54888e667e081d5a602830d1f4.jpg

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

A ona dva iza sto im se NJUSKE naziru su TRAKTORI!!!

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Odi u temu o recimo JD ili slicnim traktorima pa tamo mozes da procitas da su ta dva tvoja " traktora " za nekoga freze ili bicikli. Ja i dalje cuvam tv 523 jer mi je za neke stvari neprikosnoven, a za neke druge mi je Ursula. Cesto pozelim da imam i neki drugi. Sve zavisi od coveka i njegovih potreba kako na sta gleda.

Najteze je kada se covek veze za gvozdje
Ja to shvatam danas ih imam sutra prodam prekosutra kupim trece, a budimo realni za koje stvari je toma neprikosnoven osim da ide u podrum niz stepenice i izlazi napolje

Pa i IMT je daleko od traktora pa ga koristimo... Sve je to stvar potrebe i mogucnosti za kupovinu... Ne kazu komsije bzvz za IMT "crveni srpski poluproizvod"...
P.S. Imam oba pa i te kako znam sta i koliko mogu...

IMT nije srpski polu/proizvod nego je licenca MasseyFergusona(i radjen je u Jugoslaviji).
Vise puta sam napisao da kod nas nije projektovana ni jedna poljoprivredna ili druga masina vec su sve kopirane ili kupovane licence..
Kamo srece da smo nesto i sami znali razviti.

Sta da razviju,nesrecnici sve im je nedovrseno,il se dogradjuju reduktori ,il fale blokade,il spori kardani il prebrzi,al toma je najjaci sve u kontra stranuuu. Pa nista uklopiti uz veci traktor,bez promena smera.Upravu je zena sto kuka za konjemmm:haha::sjasi: al nemaa kardannn.
Opet bolje jahati tomu uz uske vrste.
Kad bi imo dosta zivaca kosto nemam da ga prepravim da nebude zglobni,al setim se dana kad nisam imo nista pa se zivelo,ma da je nas par forumasa da konstruisemo nekiii. Kod nas je lik nabavio neki mali buldozer i sa njim cepa sve po vocuuu malo veci od tome nema da neceee.

Poslednja izmena:
Neko (prijatelj) je izvukao žice s regulatora i sad ne zna vratiti a nema koga pitati pa molim pomoć jer mora na registraciju. Ako netko može pomoći i na temelju slika reći gdje da ubodemo koju žicu. Hvala.

Moze li se naci kakav tomica za sredjivanje jeftino. Hteo bih preko zime da se zanimam oko njega i da pokusam nesto da ga preradim po svojim zamislima i potrebama.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

John, jel hoces bas neki dres da dignes iz mrtvih ili neki u radnom stanju? Ima jedan 419 ovde kod mene sa novim gumama i u radu svaki dan. Medjutim trebao bi da se pretrese i utegne.

Aco s obzirom da su u planu velike prerade jer hocu da probam da napravim od njega nesto, nije mi bitno u kakvom je stanju vec samo da je sto kompletniji i da nije puno para.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Potpuno je kompletan. Pali i radi skoro svaki dan. Sve mu je u funkciji. Jedino sto ima te neke mane u vidu luftova, losa instalacija, signaluzacija i tako neke sitnice. Naravno i sminka mu fali.
Za cenu ne znam stvarno nista precizno, sem da bi bio sigurno jeftiniji od ovih sa oglasa. E, sad sta za tebe nije puno para to vec ne znam? To je inace kod mog dobrog druga i kod njega je taj traktorcic godinama, a posto mu je jedini rece mi da bi ga mozda prodao da kupi veci.

Posto sam kupio sebi noviji traktor za vocnjak doslo vreme da se pozdravim sa mojim tomicom.Nisam ga upalio ove godine 2x pa mislim da ne vredi da stoji celu godinu zbog toga.Nisam ga oglasio na sajtovima za prodaju jer bih voleo da ga kupi neko sa foruma posto je stvarno dobar i sluzice super onog ko ga uzme.Tv 732 ide sa frezom uz dodatnu opremu(invertor smera kardana,jos neki nastavci,tegovi...Na motor mogu i garanciju da dam,ne trosi kap ulja.Sve ispravno,jedino treba u volanu da se zameni lezaj(pukao) i to je to.Nema lufta na sredini,zamenjena je i spona volana.Freza generalno sredjena,sve u njoj novo.Pali i vozi.Ako ima zainteresovanih moze u pp.Ako nema na forumu zainteresovanih onda cu ga postaviti na ,,polovni automobili''.

U Palanci sad 15-tog sam video TV 18ks iz Cvetojevca kod Kragujevca, u dobrom stanju. Pali na ključ. Tražio 1.400€. Mislim da je to baš povoljno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako vam deluje ovaj TV iz oglasa: http://www.mojauto.rs/polovni-poljoprivredna/2559642_TOMA_VINKOVIC_1/?cena=low
Mislim da je ofarban. Motor lepo pali i ne dimi. Na sta jos treba obratiti paznju?
Kasno sam pogledao (oglas istekao), međutim, i bez slike mogu ti reći samo jedno: motori na TV su možda jedina svetla tačka i nešto što se može poprvljati do večnosti (a jako su izdržljivi, pouzdani...).Ono sve ostalo, je jako ranjivo i podložno kvarovima, što zbog lošeg konstrukcijskog rešenja, što zbog ludačke i nestručne exploatacije mašine.Ima mnogo mesta gde postoje luftovi (volana, srednjih klinova, velike bixne...) koje kasnije prave dar - mar.Što se menjača tiče, ista stvar...često im odlazi "ključ" (vlasnici TV znaju o čemu pišem) kao i ležaj zupčanika 3. brzine (preko njega su genijalci stavili i kardan da goni). Tako da kupovina dobrog, rabljenog TV je prava mačka u džaku, osim ako se vlasnik poznaje dobro , kao i njegov rad i održavanje traktora.

Hvala na odgovoru, znam da je TV 420 od 18KS a TV 523 od 21KS, vizeuleno mi izgledaju isto, zanima me da li je ta razlika od 3KS uočljiva u poslu?

Ja sam imao ranije 420, a jos uvek imam 523. Razlika u snazi se oseti u radu. Narocito jer na onom 420 motor nije bio bas u odlicnom stanju, a na ovom 523 jeste. Malo zvuci 3 ks, ali opet kad razmislis to je za 15 % veca snaga + veca zapremina motora.

Zavisi šta radiš...TV se najviše "muči" u freziranju...kako su im iste freze (širina, tj. radni zahvat) nije da ne znači malo jači motor.Sa druge strane, ako je LDA 100 (18ks) u dobrom stanju, onda neće često nailazati na problem.

Nazad
Vrh