Tomo Vinkovic

Mogu, ali lap top trenutno nije kod mene, a u njemu mi je taj prirucnik. Videcu da li imam na desktop racunaru. Nije ti valjda hitno?

Nije hitno za mesecak dana treba da uzmem jedan za 1,5 ha voca,uglavnom malina pa sad da vidim sta kako,koji najbolji ,koji ima kakv problem,ovde sam poceo da prelistavajm temu od kad je otvorena pa dok ne naucim veliki deo necu kupovati//.....sadmo lagano kad stignes,a evo i kolaega je polsao nesto :ppozdrav:

E pa vidi na ovom linku sto je postavio Kulagic. Izgleda da ima dosta toga. Nije ni meni problem da ti posaljem kad budem mogo. Najbolje bi bilo da kupis 731/732, ali su oni i najskuplji. Dobri su i 523. Mi imamo 523 i stvarno je u odlicnom stanju i nije imao vecih kvarova, a terali smo ga dosta i po sumi. Ne bih ti preporucio ove novije, crvene modele, sem ako ne nadjes neki da je bas malo radio.

au a meni se bas svidja jedsaan crveni ali to je zato sto sam u stadijumu gde mi je bitan zigled ,brzo ce to da me prodje :bravo:...nije toliko bitan novac,kolko je meni bitno da mi se ne desavaju toliki kvarovi kako pricaju iovde po forumu s pocetka otvaranja teme i na nekim drugim forumima,ja i brat smo relativno mladi i treba nam a i planiramo da sirimo proizvodnju na skoro duplo,pa i vise s toga moram da odaberem pravi model i da ne zazalim narednih nekoliko godina

Ja imam onaj osnovni, TV18. Sad baš dođoh iz drva sa njim i potrošio sam 0,5l nafte. Imam i T40, ali njega koristim samo za teške radove. TV18 što se kvarova tiče, nema a i kad ima nisu skupi. Jedan klip, mala potrošnja. Problematičan mu je samo volan. Ja sam umesto zupčanika stavio glavu upravljača od viljuškara i prebrinuo volan. Generalnu sam radio još '99-te a u medjuvremenu jednom sam zamenik karike. Leti se vozi skoro svaki dan. Ja nebih mogao da zamislim da ga nemam. Imam za njega dvobrazni plug, jednobrazni preobrtač, dvoredni špartač, italijansku kosu i frezu sa dve haube.
Inače je '72-go kao i ja

Sent from my iPhone using Tapatalk

au a meni se bas svidja jedsaan crveni ali to je zato sto sam u stadijumu gde mi je bitan zigled ,brzo ce to da me prodje :bravo:...nije toliko bitan novac,kolko je meni bitno da mi se ne desavaju toliki kvarovi kako pricaju iovde po forumu s pocetka otvaranja teme i na nekim drugim forumima,ja i brat smo relativno mladi i treba nam a i planiramo da sirimo proizvodnju na skoro duplo,pa i vise s toga moram da odaberem pravi model i da ne zazalim narednih nekoliko godina
Ako uzimas tomu onda uzimaj 732 ako mozes da platis.Ja ga imam i radim sa njim 2 jutra kajsije bez problema.Sa motorom nema problema,jaka masina a trosi kao upaljac.Hoce da ode jedan deo kod menjaca(viljuska) ali i on kosta 20 eura.E sad,nisu jeftini,ne verujem da ga mozes naci bez 3000 eura.

Verujte mi da sam zbunjen,sad nalazim neke goldoni,neke valpadana a i nekje kineze solidne konjaze za manje pare,...Nije mi mnogo 3000 evra treba mi to je to odlucio sam da se bavim time i samo da sirim pa ce mi trebati jedan dobar.Nego sto ih malo ima po oglasima,najcesce su 821,bar ovi noviji oglasi

U principu ima svasta da se nadje za slicne pare. Pre neki mesec sam video ferari od 50ks, motor 3 cilindra, tockovi 20 cola za oko 4000 e. Znaci dosta jaci i masivniji trakor od serije 7, cena malo veca. Jedino ne znam kakvi su ti strani traktori za odrzavanje i da li ima delova.
Sto se 821 tice i serije 8 kod njih je bolje odradjen zglob u sredini nego kod serije 4 i 5. Mada je kvalitet koliko sam ja video slabiji.

ja ne bih pobjegao od tv 830... u selu ima 821 i 830 i nisam primjetio da su losiji nego moj 420... svako ima svoja iskustva...
a i po oglasima slabo ima 830-ki da se prodaju...

Ima li neko podatak koliku tezinu moze dici tv732 na poteznicama.Kupio bih mulcer sirine 12o cm a on ima oko 350 kg.

Pele potesko je too za zglobni traktor u ravni i mozda,znam ja na mom 419 200kg prskalica grebe na kaldrmi uzbrdo popreko tockovi uvis prednji.

Kad bi 732 imo poteznice duge kao serija 800 tad bi verovatno išlo a sa origi dugima težko jer če prednji kraj bit u zraku.Ja na svome 800 imam utege 50 kila na točkovima i spreda na nosaču još jedan uteg i kad nosim korpu ga još uvek zna podignut spreda.

Radio sam ja sa mulcerom od 160 cm.Direktno u vocnjaku,raskacio mulcer sa drugarovog imt539 i nakacio na t.vinkovic.Podigao je mulcer i radio celi dan sa njim.Bitno mi je da znam kako bi se ponasao u saobracaju-transportu.Da li bi setao po drumu?Zato mi je bitan podatak o max.nosivosti.

Pa ne znam sto ti je toliko bitna nosivost? On tih 350 kg treba da podigne bez problema jer mali dizu po 200 kg da ne osete. E, sad kako ce da se ponasa u transportu najvise zavisi od puta. Ako je dobar i ravan put trebalo bi fino da ide, bitno da ga ne propinje. Gde je los put i sa laksim prikljuccima zajebancije. Ja recimo sa mojim 523 po nekim losim putevima jedva nosim jednobrazdni okretac trecom sporom. Ako ga hidraulika podigne i ne oseca, jednostavno mnogo zavisi od puta, a ti najbolje znas kakvi su ti putevi.

Imam frezu TV-95 koju je nekad deda rsklopio i tako stoji. Kupio sam tanjirasti zupcanik 33 zuba i sad bi da je sklopim nego me buni ona "brtva 17" koju sam obelezio na slici. Brtva jeste u prevodu dihtung, ali znam da kod Belorusa gde god ima konusnih zupcanika ima i tanke podloske sa kojima se podesava odstojanje izmedju dva konusna ili konusno tanjirastih zupcnika. Na ovoj slici to je jedini "dihtung" koji je nacrtan pa mi izgleda da je bitna njegova debljina.
Da li je neko rasturao ovakvu frezu i da li zna sta tu u originalu ide? U delovima koje imam nisam nasao ni jedan dihtung, a prodavac koji mi je prodao zupcanik kaze da tu ide bilo kakav dihtung. Ako je obican dihtung, zasto nisu nacrtali i druge dihtunge?

33o3d5g.jpg

Koliko se ja sećam kad sam remontovao kod mene frezu, pravio sam dihtung od nekog kartona. Mislim da debljina dihtunga ne igra ulogu, više pažnje obrati na nutove na osovini gde leže konusni zupčanik jer on na novu nailazi tako što se zagreje na 200 stepeni da mu se rupa proširi i onda seda bez nabijanja. Proveri kako nov nailazi na staru osovinu ako ide lako može da se desi da ne bude dugovečan, dobije luft na nutovima jer se nutovi vremenom pojedu, pa moraš sve u paketu da menjaš. Tako je bilo kod mene.

Jeste običan dihtung, danas sam gledao. Ova slika ima kućište koje ima otvor samo sa jedne strane, tj jedan dekli i 6 šrafova kako i stoji u popisu delova. Moje kućište ima dva deklija pa idu dva dihtunga i 12 šrafova.
Danas sam napravio dihtunge, a sutra idem na presu da nabijem zupčanik. Dobra je osovina, iako se na njoj nacrtao stari zupčanik. Znam da kada su vadili zupčanik morali su da navaruju ploču na njega da bi ga radalciger lepo uhvatio. Znam da su ga jedva ičupali sa osovine. To sa grejanjem bi moralo da se radi na novoj osovini sa novim zupčanikom. Videću sutra kako ide.
Zahvaljujem na pomoći

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh