evo da malo ozivimo temu. Od kako mi je pukla osovina koja ide sa konusno tanjirastog i pokrece zadnje kardane, od tada imam problema. Kupio sam novu osovinu i sve moguce leyajeve kad vec otvaram da zamenim. Sve zamenio, sve radi samo ulje pisa na ona dva semeringa gde kardani izlaze iz menjaca. Ja opet novi semering opet sve rasturi, ista prica. Pozovem majstora koji kao Bog zna kako radi samo Tome i kultuvatore, rasturi sve, stavi novi semering, opet mi curi i tako od maja meseca ja dolivam ulje. Ali prilikom rastavkjanja traktora pet puta, svasta mi se nesto poremetilo, npr instalacije sam pokidao(nikako da se nadje vremena da se namesti opet), gas mi varira u zavisnosti da li traktor ide pravo ili skrece(sajla negde zapinje).
U septembru sam zapeo plugom o neki koren i pukne mi ona alka na cizmi gde se kaci poteznica, to je neki gus odlivak, nema ko nije pokusao da ga zavari*nema sanse. Tako da mi je sad traktor sto se tice poteznica neuipotrebljiv. Mogu samo kaciti prikolicu i frezu i kosu(sto mi je i prioritet). Ali bih svakako voleo da nadjem cizmu da kupim, ali tesko se nalazi.
Da ne bude da ga samo pljujem, sluzi me vec trecu godinu, samo menjam ulje i filtere, podmazujem ga i on radi kao sat. U pitanju je 730.