Tomo Vinkovic

Može da nosi, po prospektu je 90 kg, a za kačenje mora se prilagoditi da se lomi kao freza, tj da se dogradi onaj zglob napred da može da se kači na 4 šafa.

Moze bez problema da nosi,pa cak i duplo siru,samo trebas preraditi kacenje,mozes iskoristiti kardan od freze.Ako ga nemas i nameravas kupovati nov,neisplati ti se,Mislim da ova firma proizvadi i za toma,najisplativije je napraviti po uzoru mikserovih za mtk,od ladinog diferencijala,mozda i ja sklepam nesto slicno.

ne znam koja je cena ove kosacice,ali mislim da nisu jevtine,ja sam pravio za fergusona kosacicu od 140cm radnog zahvata i izasla je 420e,da napomenem da nije od ladinog diferencijala,vec je u pitanju BMW menjac

- - - - - - - - - -

da,sad gledam na sajtu,ova kosta blizu 800 e i morao bi da je prepravljas

ne znam koja je cena ove kosacice,ali mislim da nisu jevtine,ja sam pravio za fergusona kosacicu od 140cm radnog zahvata i izasla je 420e,da napomenem da nije od ladinog diferencijala,vec je u pitanju BMW menjac

- - - - - - - - - -

da,sad gledam na sajtu,ova kosta blizu 800 e i morao bi da je prepravljas
Skupo je to i jos dok se prepravi.

- - - - - - - - - -

Najlakse i najjeftinije ti je napravis ovako http://poljoinfo.com/showthread.php?127-Motokultivatori-opšta-tema/page68 (ko clan mikser),samo napred kacenje na4safa,to onda kacis na onaj kardan od freze,jedina mana je sto nema bocni nagib,ali se to moze lako izvesti
Ovokva bi vec mogla.

pravim ja ovih dana roto-malcer cim dobijem vremena metarski za tomu,a kačenje ce biti u tri tacke,pa moze se kaciti i za ostale traktore. mozda bude i đubre rasturo i krtičnjake,samo stavim lance mesto noza:haha:,imam razbacano po jednoj livadi,taman ga usitni naprolece.

Za sta ovo sluzi?
foto0393go0.jpg

mislim da je i ovo slika clana joekiki,ovo je home made izrada neke ralice/podrivaca/kultivatora za medjurednu upotrebu,uglavnom ono sto tokom vegetacije korova cuva TV od nepotrebne upotrebe freze,jer je dosta brze i manja se exploatise kardan

To je od clana joekiki,to je univerzalni prikljucak,na slici je nesto izmedju podrivac i setvospremaca,skidanjem srednje moticice dobija spartac,a ima i limove da bude ogrtac za kompir.Imas vise slika na predhodnim stranama

Evo kako napreduju radovi na mom ogrtacu za krompir,ostalo jos da kupim rebrasti lim i da napravim ogrtace

Uploaded with ImageShack.us

ovako sam izveo bocni nagib,ova 2 safa su granicnici,a mozda stavim opruge

napravio sam i ovo za pravljenje redova za sejanje luka,samo se skinu ogrtaci i na iste zabice se montira ovo

ostalo mi farbe pa sam ofarbo plug

Ova poprecna je 120cm,precnika5cm(od skele),a zabice stelujes po potrebi,ova sto ide u adapter je oko70cm,precnika3.5cm,ali sam moro na prednji deo namotati i zavariti parce debljeg lima,da nebi bilo lufta,kosnici su80cm,precnika3cm,a ove na koje idu limovi su 60cm,precnika 5cm
Ako te intresuje ovo za luk,ove ,,moticice,, su od l profila duzine 15cm,a razmak izmedju svake je 20cm

Poslednja izmena:
Imam ja isti i za motokultivator.Na oko isti,ali ima manje razlike,teo sam da prebacim raoinik na ovaj,ali se nepolapaju rupe.Taj na motokultivatoru je origimal nemacki,sa veprovom glavom,fabrika neklih braca,a ovaj ima drugi logo,nisam ni zagledo,Razmisljo sam da spojim oba i napravim dvobrazni,ali sam odusto jer je kod mene teska zamlja za obradu.

Nazad
Vrh