Tomo Vinkovic

e pa nije isto,imam Valpadanu VMC 14ks i nju mogu da upalim i na -15 C sam,TV od 21ks ide dosta teze (pricamo o isprvnim motorima sa dobrom kompresijom)

za tezinu zimsog starta motora je bitna kompresija i kubikaza cilidra,dakle LDA 100 ima 700cm3 a LDA 820 817cm3,dovoljno da se oseti razlika i potrebna sila za paljenje

Interesuje me kako upaliti TV 523 na kanap. Jel ima neka caka posto nisam uspeo. Inace pali odma na kljuc ali oslabeo akumulator pa nije hteo da okrene. Hvala.
Jako tesko se pali na kanap i leti,a sad jos teze.Mene je jednom tako zeznuo akumulator,a morali smo da idemo u sumu i kao aj na kanap da ga upalim,ma nema sanse.Ne mogu uopste da ga pokrenem i dodje deda,pa dodje i cale i nas trojica kad povucemo uvijemo ga skroz i tad smo ga upalili.Motor mu je kao mina,videli ste klip.Inace koristim akumulator od 97Ah.

bas tako,veliki problem predstavlja i to sto je TV zglobni traktor i hoce da se uvija sto dodatno umanjuje poteznu silu,dakle ili da se zakoci ili da se skroz namota

Od 18 konja može bez problema ali 523 brale jako teško ali ima jedna caka koju sam ja koristio dok sam imao tomu 420.remenicu povratim natrag dok se ne čuje kao da zazvoni namotam konopac samo dva puta ne više jer te kompresija može povratiti prije nego se otkači taman se okrene dva puta do udara u tvrdo odnosno do tačke palenja ,meni je tako bilo lakse jer nisam uvijao traktor i 420 sam palio sa uspjehom sam.

Od 18 konja može bez problema ali 523 brale jako teško ali ima jedna caka koju sam ja koristio dok sam imao tomu 420.remenicu povratim natrag dok se ne čuje kao da zazvoni namotam konopac samo dva puta ne više jer te kompresija može povratiti prije nego se otkači taman se okrene dva puta do udara u tvrdo odnosno do tačke palenja ,meni je tako bilo lakse jer nisam uvijao traktor i 420 sam palio sa uspjehom sam.
Ja mog 420 upalim lako nije to neki problem a palio sam i komsiji 523 malo teze ali moze.

Jer na tvom 420 lombardini motor ili spanski diter,komsiji je dovuko lampek neki sa tomom420sa diter motorom,pa sam malo zagledo i poprico sa tim covekom.Kad pali,namota samo jednom kanap oko remenice i jako cimne,nama ni ljuljana ni leptira,s tim sto on ima dekomprsor.

ovih dana sam malo ponovio tomicu tako da se moze kačiti sto i na veliki traktor,jos oka da nabavim prava na polugama.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Mjesto ovih lanaca sto si stavio na poluge,stavi spanere jer ovo nije bas povoljno rjesenje,.i da jesi li pravio ovaj prelaz kardanskog vratila jer ne izgleda mi kao fabricki.

Pa materijala i zezancija na strugu preko 50e,zatezaci su od ferdze komsijini ozisla loza sa jedne strane pa sam ih iskombinovo,poluge, iz rume od nekih traktora,isle su po dve duple u paru,al nece on nositi neznam sta,vile prskalicu i neku sicu,al sam ih ostavio da se sire da hvataju traktorske prikljucke rasturač itd

najvise sam se dvoumio dal da ih kacim na mesto gde treba al me zeza dobos kad rasirim vise ovako nesmeta nista.
inverzija homemade naravno kupljena spojnička i malo posla.
treba i neki frezer da pravim,imam samo da ga sklopim,al mi se i nepravi,ako krene po selu da ga drndaju nema leba od njega,jedino ovako na poluge pa da nepase nikom. tu je i tarup da se sklapa materijal ceka a vreme neda:haha:

Sve ima svrhu i smisao,jos kad se napravi licnom e to je onda pravo zadovoljstvo.,. josc ces ti to "poboljsavat" u toku rada.:ppozdrav:

Nazad
Vrh