emigrant
Član
Onda bi trebalo da je Matić blizu. 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zavisi koji, nije isto kinez od 100ks i Fend ili Dzoni od 100ks.Znaci ko kupi nov traktor za 500rč, promašena investicija
A na kamionu nema drugih stavki kao na traktoru, isto ide menjac , isto gume, isto ide tehnologija(drugacija ) , ekrani , bla bal. U kamion bre stavljaju mikrotalasne i jos koje kakve dzidza bidze. Buljuk rodbine su mi vozaci, pokojni cale isto. Znam sta ide . Ne opravdava deleko visu cenuNa jednom takvom traktoru kao sto je fendt 900 i 1000 motor je najmanja stavka.
Mislim da ne razumes sta ja hocu da kazem. Nije problem u radovima na njivi. To je kod svakog slicno.2.000 sati je da ne izlaziš iz traktora što uopšte nije zdravo niti pametno.
Slažem se sa Bojčetićem i poštovanjem određenih agrorokova.U 10 dana i noći ako treba odradiš brzinski pripremu i setvu pa nek posle traktor stoji.Pogotovo ako najave kišni talas koji zna da se otegne beskonačno.
Isto tako i po pitanju kombajna kada krenu prosipanja bisera da je nekad žetva trajala mesec i više dana džakarošima i sve se stizalo.Tačno je to sve, tako se radilo.
Sada je retkost da te omaši superćelijska oluja i to baš u vreme žetve a ti radi džakarošem i tako nekim koji nema nikakav učinak i mirno uđi u kataklizmu sa nepožnjevenim usevima.Ovako većina gleda da ima brzu i pouzdanu mašinu sa kojom može u kratkom vremenskom intervalu da skine dosta površine, poseje, pripremi, istanjira, uzore itd.
Više volim da sedim i ležim u sobi nego da se drndam bespotrebno po traktorima.
Dobro, a ciscenje? Ja mesecno isteram 20-ak kemperica, transport tamo i nazad i rasturanje jedne prikolice obicno bude oko sat vremena. To ti je jos 300 sati.Takavih da svaki dan radi mix prikolicom 2 sata mislim da nema vise od 100 u srbiji, pa i da radi to opet je to 700 sati godisnje.
Ne pravis sa jednim, koliko ti godisnje naprave svi traktori?Ja sam stočar, koristim traktor svakoga dana, sada čistim i sneg sa njim pa ne pravim 2.000 sati godišnje.Kao što sam i napisao za tu satnicu treba da živiš u traktoru jer 5+sati dnevno ti sa njim nemaš šta da radiš pa da imaš i farmu u Australiji.
To može samo ako vozači rade na smenu.Da svaki dan budeš po 5h u traktoru da izvrtiš tih 2000+.To nije život to je robija.Mislim da ne razumes sta ja hocu da kazem. Nije problem u radovima na njivi. To je kod svakog slicno.
2000+ sati prave stocari kojima traktor treba svaki dan.
Pa moze i vise vozaca. Ja sam svakako na pocetku rekao da ce Fenda uzeti neko ko ce da pravi 2000 sati godisnje. Ne mora jedan covek.To može samo ako vozači rade na smenu.Da svaki dan budeš po 5h u traktoru da izvrtiš tih 2000+.To nije život to je robija.
Eto, moja 4 traktora su napravila preko 2000 sati, vozaci samo ćale i ja.1.500 sati sa 3 traktora i opet kažem kada se osvrnem u nazad šta su sve radili prethodne godine to je i previše a gde je još 500 sati...
Fizički za postići je previše.Najviše se čukaju sati tokom sezone košenja, baliranja, prskanja, transporta...
Bravo Maticu.Imaš li predstavu koliko je 2.000 sati godišnje u traktoru?