Tienu tractors

U poslednje vreme (silom prilika) dosta pratim kinesku industriju mašina za obradu metala i tu su kinezi definitivno istisnuli nemce, japance i korejance koji su ranije dominirali.
U autoindustriji ih više niko ne može ni stići, mislim da su ne jednu, već dve generacije ispred evrope a naročito ispred amerike.
Sa cenama nemaju nikakve šanse jer recimo onaj byd sealion što je ovde počeo da se prodaje za 45-50k€ u kini se prodaje za oko 20k€.
Već ima gomila novih električnih auta ekonomske klase za 7-10k€, što evropa ili usa vrlo ljubomorno zataškavaju da pokušaju održati svoju industriju.
Elektro skuteri za 400-500€ itd.
Nameštaj i bela tehnika u trećinu evropskih cena.. konzumer elektronika, i mnoga druga roba po smešnim cenama.
Što se tiče traktora, mislim da je to relativno mali poduhvat za njih pa čak i da dostignu kvalitet vodećih marki za trećinu cene.
Nije mi samo jasno zašto država odnosno narod dozvoljava ovolika uvoznička deranja kada time uopšte ne štite nekog domaćeg proizvođača..

Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk

Ljudi sta im fali za te pare, dovoljno dobri da zavrsavaju posao. Za zapadnjaka od 100 konja treba dati barem 60k eura. Kinez upola manje. Mnogo su bolji od starih IMT-ova, Rakovica i koje kakvih budzevina. Ja se iskreno razmisljam da uzmem jednog. Isto su pricali i za Turke, te delovi te dal ce izdrati te ovo te ono. Drugar je uzeo Lovola 75 konja i za sada sljaka bez problema, dodose 600 kusur sati al stucnuo nije. Uskoro ce i Zapadnjaci da pocnu da se cesu jer kad su opustisili auto industriju mislite da im poljoprivreda predstavlja problem

Послато са 2407FPN8EG помоћу Тапатока

Kvalitet je tu i tamo. Ali kabine na IMT i IMR ili na yto, lovol, čang, zum...... Nebo i zemlja.
A kada bi uboo dobrog polovnjaka zapadnjaka tek to bi bio potez. Skok otprilike kao sa IMT na yto. Ali ubosti dobrog je baš teško.

Ma nije tu i tamo, dobro je to. Ne fali mu nista. Iskreno mislim da su zapadni proizvodjaci poludeli sa cenama. Recimo pogledajte Fendt 900 i 1000 seriju. Koriste MAN motore a cena tog traktora je veca kud i kami od kamiona. Poludeli. Sta opravdava tu cenu sem ludila.

Послато са 2407FPN8EG помоћу Тапатока

Nismo se razumeli.... progutao sam jednu rec. Kvalitet im je tu i tamo podjednak.
Da su zapadnjaci izgubili kompas, jesu.

Uskoro ce i Zapadnjaci da pocnu da se cesu
А пре тога ће нас да поткаче тим канџама! Па људи, пратите ли светску политичку сцену? Трамп (условно) тј. крупан капитал, је скинуо беле рукавице. Једноставно ће да ти каже: "ако и један трактор (ауто, машина...) из Кине уђе у Србију добијате 500% царине на извоз ваших пољопривредних производа". Или једноставно прекину увоз. А најгоре санкицеје НБС па не можеш ништа да платиш или да ти плате (нпр. хоћемо да откупимо НИС а не можемо да платимо Русима).

Nazad
Vrh