Tienu tractors

Ne znam koji je brend u pitanju ali od nedavno ima Kineskih traktora u Bašaid kod Ćorića.Ne samo traktora nego i nekih drugih mašaina.

Poslednja izmena:
Vidi konkurencija je čudo zasto kupiti neki nov na trzistu kad ima lovol i yto koji su tu vec godinama pogotovo kinezi koji su svi isti kao kopirani zasto se odluciti ako ne zbog cene i uslova kupovine, a tu su i belarus arma itd koje vise niko i ne spominje

Armatrac je u nabavci skup sada, koliko vidim poslednje vreme, kupuju se kinezi, Belarusi i John deere.

Kinezima apsolutno niko nemoze da parira sa cenom,jednostavno tu su van konkurencije,sto se tice nekog kvaliteta,izdrzljivosti itd itd to ce vreme pokazati jer za sad su to sve nove masine,ovde mislim na ove nove marke koje su stigle u zadnje vreme,ne na yto,lovol koji su tu vec duze vreme tu i koliko toliko su pokazali sta i kako.
Ono sa cime ce svi buduci vlasnici kineza imati problem sigurno to je logistika,nabaka delova ce biti problem,prvo nema sanse da svi ovi proizvidjaci opstanu na nasem trzistu,jednostavno nema prostora za sve,malo smo trziste,problem za neke ce nastati kad se proda odredjeni broj traktora pa se uvoz istih prekine.
Drugo kinezi izbacuju jako brzo nove modele i koje kakve varijacije,garantujem da niko od nasih uvoznika nece obezbediti ozbiljan lager delova za sve te modele jer su to jednostvano jako ozbiljne pare u pitanju,osnovne stvari da ali sem toga ce se sve cekati vise nego za zapadne masine.

Па и западни трактори јако брзо избацују нове моделе па није проблем са деловима . Тако да не видим проблем ни са Кинезима и њиховим тракторима,наће се неки Дима или Миша да и њихове делове продају на најлон пијаци у НС. Срећа па Руси задњих 60 година све исто праве па их и на сметлишту можеш ишчепркати.

To su mi rekli da ce biti problem za HTT sa delovima , ali ako ih nema u Novom Sadu zato ih ima u Osjeku i Madjarskoj.
Sednem u auto i donesem bez problema .

Ako cemo tako gledati onda ni za jednu jedinu marku nema problema sa delovima,sednes u auto na brzinu,Madjarska,Austrija,Nemacka,Italija sve se moze kupiti i naci,samo je to lepo i lako u teoriji samo malo drugacije u praksi jer da je to bas tako jednostavno ne bi se ogroman broj poljoprivrednika odlucivao recimo za class komabaje samo iz razloga dostupnosti delova kod nas.
A i sa druge strane ko kaze da ce nuzno taj isti kineski brend da se prodaje u nekoj od susednih drzava ili uopste bilo gde u okolini pa da imas delove za njih.

@Matić ako izdrze te sate bez ozbiljnih problema to je vise nego dobro.
Pisao sam da sam prvi hteo da kupim kineskog SUV,za polovnog svabu ladno kupim novog kineza i dva puta boljoj opremi sa 7 godina garancije,gde ces bolje.
Kad bi znao da ce samo tih 7 godina garancije da izgura bez vecih problema kupio bih ga ne bih trepnuo ali jednostavno nemam aj da kazemo hrabrosti da se igram sa 30k eura jer kad sam se raspitivao oko servisa i delova sve je bilo med i mleko dok nismo dosli do toga sta ima na stanju i sta je dostupno odma i narqvno cene istih pa pocele bajke i price i obecanja a ja od kad sam uhvatio sebe da lazem vise nikome ne verujem 😃

Ta auta iz Kine su za mene najobicnija bela tehnika. Isto kao i ona elektro sranja, odakle god da dolaze i koje god marke bila. Kupis vozis i recikliras. To posle garancije ne vredi nista i niko nece kupiti kao polovno. Hoce li mozda neko od tih sranha postati klasik? Oce k.

Па и западни трактори јако брзо избацују нове моделе па није проблем са деловима . Тако да не видим проблем ни са Кинезима и њиховим тракторима,наће се неки Дима или Миша да и њихове делове продају на најлон пијаци у НС. Срећа па Руси задњих 60 година све исто праве па их и на сметлишту можеш ишчепркати.
Zapadni traktori ni bizu ne izlecu sa modelima kao kinezi ali ni blizu.
Da znas ti kolega da i taj Dima i taj Misa imaju po milion,dva eura delova za ruse na lageru i opet nemaju sve sto treba,zamisli koliko je novca potrebno da se obezbedi ozbiljan lager delova za bar 10 marki po bar 10 modela kineza koji su trenutno kod nas prisutni pa onda uzmi u obzir da ce ih biti prodato po lupam 50 komada ili 100 pa kinez izaci nov model ili varijaciju istog,ko ce da ulozi tolike pare ds stoje, NIKO.

Ta auta iz Kine su za mene najobicnija bela tehnika. Isto kao i ona elektro sranja, odakle god da dolaze i koje god marke bila. Kupis vozis i recikliras. To posle garancije ne vredi nista i niko nece kupiti kao polovno. Hoce li mozda neko od tih sranha postati klasik? Oce k.
Lalo gledao kineza i sto je najgore sve to deluje jako lepo,nigde ti tu ne vidis neki fuseraj i sve je lepo upakovano i sve radi strava,recimo ovo sto sam ja gledao navodno ima micubisi motor 1.6 od 180ks i slagacu sad koji manjac navodno ,kad sam pitao jel original micubisi odma je pocelo pa da ,pa znate pa ovo pa ono,a ja sam se stvarno opekao x puta i vise ne verujem nikom kad je u pitanju veca cifra od 100e jer u ovoj nasoj uredjenoj drzavi nazalos svi mogu da rade sta hoce bez ikakvih posledica.

Ali to je nadolazeci trend. Tako ce biti kod svih proizvodjaca , auta ce biti kao frizideri.

Nazad
Vrh