Tienu tractors

Koliko sam čuo ovde u okolini S.M se priprema uvoz kineskih traktora po nekim niskim cenama.Hoće da idu na veće količine prodatih traktora sa manjom zaradom.Koliko sam čuo bili su u Kini na sajmu i dogovorili uvoz traktora.Informacija je da traktor od 50KS će biti od 8-10000 evra.Kad budem znao nešto više pisaću.
Racunaju da ce zarada biti na rezervnim delovima i opravkama!?:ROFLMAO:

Овамо у околини Бања Луке сила се грађевинских машина Zoomilion продало
Изгледа да су поуздане, озбиљне послове раде

Рођак ми ради на изградњи моста НС-СМ каже исто и код њих све Зомлион радне машине. Каже да су изузетног квалитета и онда је мало истраживао и нашао да је то једна озбиљна фабрика. Превасходно су радили радне машине ,а сада и пољопривредне.

Овамо у околини Бања Луке сила се грађевинских машина Zoomilion продало
Изгледа да су поуздане, озбиљне послове раде
Znam samo da su naizgled ti zoomlion bageri neozbiljni , moguce da su pouzdani , ali konstrukcijski i opremom ne izgledaju tako . Slicno i traktori.

Cene tih masina u Kini su smesne. Imate internet moze se sve naci.
Kada sam kupovao Telehendler kineski dolar je bio 110din sad je 100din sto znaci sa realno sve masine bez problema mogu pojeftinijiti 10%. Medjutim ne pojeftinjuju nista. Plugovi tamo kopije Lemkena (imaju xy plavih plugova) su 3-4k dolara za 3 brazde.
Transport je skup i ima carina 10-12% nisam siguran

Masina X cija Fob cena je 15.000 dolara kod nas ce je prodavati za 25.000e+pdv
5000e je zarada po masini
Troskovi su ostalo

Ako hocete da vidite realne cijene masina iz Kine , treba detaljno pogledati opis. Prvo to su cesto osnovne cijene , ponekad ako hoces neki normalan motor npr recimo kubotin , ili kako se vec zovu neki Japanski , cijena ide gore , cesto kod nekih masina nisu ukljuceni normalni prikljuci , npr za hidraulike. Nekad cak nisu uracunati tockovi nego biras koje tockove i gume ,pa cijena ide gore. Onda prevoz. Nekad je cijena umanjena ali je obavezna cijena prevoza naduvana ili obrnuto.

Nisu to sve iste masine . Kad se kaze kineska masina , npr viljuskar , to je jako sirok pojam. Ima ozbiljnih masina , koje su kako kazes izgradile Kinu i svijet a ima i neozbiljnih , dabome najjeftinijih koje nisu bas za profi upotrebu.
Kinezi mogu da ti naprave naocigled ,,istu" masinu a da razlika u ceni bude drasticna. Pricao mi jedan covek...

Nazad
Vrh